Vilanova spet pod nož

Zdravstveno stanje nekdanjega trenerja nogometnega velikana Barcelone Tita Vilanove se je v zadnjih dneh spet poslabšalo.

Objavljeno
25. april 2014 11.32
Posodobljeno
25. april 2014 11.32
FBL-ESP-BARCELONA-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona − Nekdanjemu trenerju španskega nogometnega velikana Barcelone Titu Vilanovi, ki je pred sezono vroči stolček predal Argentincu Gerardu Martinu, se je v zadnjih dneh zdravstveno stanje spet zelo poslabšalo, zato je moral včeraj urgentno pod nož. Po poročanju španskih medijev je 45-letni Vilanova, ki se že več kot dve leti bori z rakom obušesne slinavke (zahrbtno bolezen so mu odkrili leta 2011, ko je bil še pomočnik Pepa Guardiole), pred dnevi znova obiskal bolnišnico zaradi hudih težav z želodcem, ki so menda posledica negativnega odziva telesa na zdravljenje raka, možje v belem pa niso niti za hip oklevali z operativnim posegom, ki zanj ni bil prvi.

Barcelona je sicer lani pod Vilanovovo taktirko osvojila naslov španskega prvaka, že v drugem delu sezone pa je moral nekajkrat na zdravljenje čez lužo dokončno pa se je od trenerskega stolčka poslovil julija lani. Trenersko kariero je sicer začel pri Palafrugellu, leta 2007 pa se je vrnil h katalonskemu gigantu in tam ostal do lani.