Villar obljublja demokratičnost in transparentnost

Kandidat za novega predsednika UEFA Angel Maria Villar je razkril program, s katerim se podaja v predsedniško bitko.

Objavljeno
24. avgust 2016 12.32
Posodobljeno
24. avgust 2016 12.49
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Predsednik Španske nogometne zveze Angel Maria Villar je na uradni strani zveze objavil svoj program, s katerim se podaja v bitko za novega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA).

66-letni Villar v primeru izvolitve obljublja demokratičnost in transparentnost, njegov program pa temelji na treh glavnih »stebrih«.

Prvi je razvoj in varovanje organizacije, ki bi se morala nagibati k transparentnosti in omogočati demokratično sodelovanje, drugi je drugi je razvoj in promocija nogometa v Evropi, tretji pa zaščita igre in igralcev.

Poleg Villarja se za predsedniški položaj potegujeta še prvi mož Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je svoj program predstavil že v začetku tega meseca, in predsednik nizozemske zveze Michael van Praag.

Čeferin uživa največjo podporo

Med tremi kandidati za novega predsednika UEFA naj bi imel največ možnosti za zmago Aleksander Čeferin, ki ga podpira približno 35 izmed 55 zvez, število podpornikov pa je vsak dan večje.

Tako so pred dnevi podporo Čeferinu javno izrekli na Irski nogometni zvezi, kot zadnja pa še Ciprska nogometna zveza, ki se je zanj izrekla na seji izvršnega odbora, poroča ciprska tiskovna agencija.

Volitve za novega predsednika UEFA bodo 14. septembra na kongresu v Atenah.