Villas-Boas ni več prepričan o svoji usodi

Trener nogometnega kluba Chelsea se boji, da ga čaka podobna usoda kot Carla Ancelottija.

Objavljeno
28. februar 2012 09.55
P. M., Delo.si
P. M., Delo.si

London - Andre Villas-Boas je še pred kratkim zatrjeval, da ga lastnik Chelseaja Roman Abramovič kljub številnim neuspehom še vedno podpira. Vendar zdaj o tem ni več tako prepričan.

Za portugalski radio je izjavil, da ga morda čaka podobna usoda kot Carla Ancelottija. Italijanskega trenerja je ruski milijonar lani odpustil, potem ko Chelsea, ki trenutno na prvenstveni lestvici zaseda peto mesto, do maja ni osvojil niti ene lovorike. »Trenutno smo v popolnoma enaki situaciji. Mislim, da sem čutil samozavest s strani Abramoviča, vendar je njegov vzorec obnašanja pripeljal do odpustitve trenerjev v podobnih in celo slabših situacijah,« je povedal Portugalec.

Villas-Boas vidi samo dve možnosti. Ali bo Abramovič še naprej podpiral njegovo vizijo ali pa bo moral zapustiti londonski klub. 34-letnik naj bi zaradi slabih rezultatov izgubljal tudi podporo pri nekaterih igralcih. Prišlo naj bi do hudih trenj med njim in ekipo. Frank Lampard, nekdaj steber ekipe, se je večkrat znašel na klopi. Na zadnji tekmi lige prvakov proti Napoliju, ki so jo izgubili s 3:1, pa so ostal na klopi tudi Ashley Cole, kar ga je baje zelo razburilo. Zaradi poškodbe pa je počival tudi kapetan Johna Terryja.

Kljub vsemu pa Villas-Boas o selitvi nazaj v Porto, s katerim je lani osvojil evropsko ligo, ne razmišlja: »Pri tem kar počnem, sem popolnoma motiviran in ne razmišljam o selitvi v Porto, ker sem popolnoma vpleten v to, kar počnem sedaj,« je jasen trener.