Villo čaka kazen zaradi zahvale družini

Nogometašu Barcelone Davidu Villi grozi kazen, ker je na prvenstveni tekmi slekel dres in pokazal majico s svojo družino.

Objavljeno
22. avgust 2012 14.19
SOCCER-SPAIN/VILLA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - »Nemogoče brez vas« je pisalo na majici, ki jo je imel španski nogometaš David Villa oblečeno pod dresom in jo pokazal, ko je na nedeljski uvodni prvenstveni tekmi med Barcelono in Real Sociedadom pokazal ob doseženem zadetku. Tako se je želel zahvaliti svoji družini, ki mu je stala ob strani v težkih časih vračanja po poškodbi.

Villa je svojo vrnitev že po 10 minutah na zelenici na Nou Campu kronal z zadetkom in zapečatil prvo zmago Barce (5:1) v novi sezoni španskega prvenstva. »Preživel sem težke čase in lepo je biti spet nazaj. Veseli me, da lahko končno pozabim na poškodbo. Za menoj je pet tednov treninga, zato moje telo še potrebuje nekaj časa, da se vrne v najboljšo formo,« je povedal po tekmi.

Poteza z majico ga je sicer stala rumenega kartona, ki mu ga je sodnik pokazal, ker je slekel dres. Ob tem pa mu grozi še dodatna kazen disciplinske komisije španske nogometne zveze, ki v svojem pravilniku prepoveduje kakršno koli promoviranje lastnih sloganov. Tako predanega družinskega človeka čaka še kazen do 3000 evrov.