Vratar Suttona zaradi sendviča ostal brez službe (VIDEO)

Vratar petoligaša Suttona, ki je postal senzacija zaradi odvečnih kilogramov, je zaradi malice med tekmo ostal brez službe.

Objavljeno
21. februar 2017 20.03
N. Gr.
N. Gr.

London - Vratar angleškega petoligaša Suttona Wayne Shaw tekme proti Arsenalu zagotovo ne bo ohranil v dobrem spominu. Dvoboj FA pokala proti londonskemu velikanu je Sutton postavil v soj žarometov, že prej pa je rezervni vratar Shaw postal internetna senzacija zaradi ne ravno športne postave. 

Ko je njegova ekipa sredi drugega polčasa izgubljala z 0:2 proti Arsenalu, si je Shaw kar na klopi za rezervne nogometaše privoščil mesno pito, ki jo je med polčasom kupil v bližnjem pubu. Med obrokom so ga ujele kamere in sendvič Shawa je takoj postal predmet pogovorov na internetu. 

A angleški nogometni zvezi se poteza ni zdela simpatična, prej nasprotno. Proti Shawu je odprla preiskavo, ker je sumila, da je vratar sodeloval pri nameščanju stavnih izidov. Ena od angleških stavnic je namreč ponujala stavo, da bo nekdo izmed nogometašev med tekmo nekaj pojedel, kar bodo ujele tudi televzijske kamere. Shaw se je sicer branil, da ni stavil, a se je kasneje izkazalo, da so na to stavo kar nekaj denarja vplačali njegovi prijatelji.

Zaradi incidenta so ga že nekaj ur po tekmi pri Suttonu odpustili, že 46 letni vratar pa bo zdaj najbrž zaključil nogometno kariero, v kateri je med drugim igral tudi za Southampton.