Vroče tako v Atenah kot v Reykjaviku

Boj za evropsko ligo: Gorica in Domžale danes pozno zvečer v lov za napredovanje. 

Objavljeno
12. julij 2017 23.38
Miran Srebrnič trener NK Nova Gorica, na tekmi 1.SNL. Nova Gorica, Slovenija 28.septembra 2016. [nogomet,1.SNL,Srebrnič Miran,FC Luka Koper,NK Nova Gorica]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Slovenska zmagovalca 1. kola kvalifikacij za evropsko ligo, Gorica in Domžale, imata povsem različna tekmeca tudi v 2. kolu, v katerem bosta prvi tekmi odigrala danes zvečer v Atenah (21) in Reykjaviku (22). Panionios je eden od atenskih klubov z dolgo tradicijo in bogatimi evropskim izkušnjami, a tudi z značajem zvitega balkanskega moštva ter sredozemskega lagodja. Islandski Valur na igrišču upodablja bojevniški in neustrašni značaj vikingov.

Panionios je tretji grški in atenski tekmec Gorice v Evropi. Prva sta bila premočna in slovita – Panathinaikos ter AEK. Panionios je po moči četrti atenski klub, ki se je v Evropo vrnil po devetih letih, ko je igral tudi v skupinskem delu EL.

»Izkazati moramo spoštovanje, ampak brez strahu. Naš cilj je izid, ki nam bi omogočal upanje na napredovanje in veliko bitko pred domačimi navijači,« je bil trenerski pogled Mirana Srebrniča, nekoč neposrednega akterja dvobojev s slovitima atenskima kluboma. Poškodovanih in kaznovanih ni, Matijo Bobna, ki si je v tekmah s Širakom priigral zajetno pogodbo v Rusiji, pa bo nadomestil izkušeni Alen Jogan. »V obrambi bomo trpeli, ampak imamo nekaj adutov napadu in lahko presenetimo,« se je Joganu po glavi rojil srečen scenarij. V vročih Atenah bo sodniška ekipa iz Portugalske, glavni sodnik bo Hugo Miguel.

Severnjaško vztrajnost z veliko manj kakovosti so Domžalčani izkusili z estonsko Floro, a pravi izziv bodo islandski »vikingi«. Njihove posebnosti so vznemirile tudi trenerja Simona Rožmana. »Čakajo nas specifična zunanja temperatura, umetna trava in norveški sodniki. Treba se bo prilagoditi, Islandci igrajo neposredno proti vratom, veliko je predložkov, dolgih žog, dvobojev. Res me zanima, kako se bomo odzvali. Sprejemam vlogo favoritov, smo v odlični formi, veliko lahko tečemo, verjamem v ugoden razplet, možnosti pa so 50-odstotne,« je imel jedrnato razlago samozavestni trener. Valur je v 1. kolu kvalifikacij brez prejetega gola in z enim doseženim izločil latvijski Ventspils. Glavni sodnik bo Tore Hansen.