Vročekrvni Kamplov trener se bo hladil dve tekmi

Trenerju nemškega nogometnega prvoligaša Hoffenheima je med drugim zabrusil: »Zapri že enkrat gobec!«

Objavljeno
24. oktober 2016 20.23
Germany Soccer Bundesliga
J. P.
J. P.

Leverkusen - Trener nemškega nogometnega prvoligaša Bayerja Roger Schmidt bo moral dve tekmi svojega moštva spremljati s klopi. Bundesligaška disciplinska komisija se je za tovrstne sankcije odločila zaradi njegovega besednega obračunavanja s kolegom na klopi Hoffenheima v sobotnem domačem dvoboju osmega kola, v katerem je kolektiv iz Leverkusna doživel najhujši prvenstveni poraz v tej sezoni (0:3).

Schmidtov živčni besedni izpad, med katerim je nahrulil trenerja trenutno četrtouvrščene zasedbe Juliana Nagelsmanna, se je zaključil z besedami »Zapri že enkrat gobec!«, s čimer si je prislužil rdeč karton in kazen zveze - v žep bo moral tudi seči po 15.000 evrov. Iz kluba so sporočili, da se neokusni trener na sankcije ne bo pritožil, ravno tako se je že opravičil Nagelsmannu.

Ni pa bil to prvi izpad 49-letnega strokovnjaka ob robu igrišča, današnja kazen je pravzaprav posledica podobnega dejanja pred osmimi meseci, ko si je v obračunu z Borussio Dortmund prislužil rdeč karton, a ni želel zapustiti igrišča, zaradi česar je sodnik tekmo prekinil za deset minut. Tedaj mu je disciplinska komisija naložila pet dvobojev prepovedi, dva pogojna, ki pa sta po novem disciplinskem prekršku vendarle obveljala.