Vroči Maribor že danes pred Olimpijo?

V 14. kolu 1. SNL danes v Ljudskem vrtu gostuje Gorica, Ljubljančni jutri v Velenju.

Objavljeno
22. oktober 2016 00.12
Nogomet Rudar-Olimpija Velenje 14.5.2016 [nogomet]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Vikend velikega zasuka na vrhu bi lahko ponudilo 14. kolo 1. SNL, v katerem vodilna Olimpija v nedeljo gostuje v Velenju. Maribor bo Gorico gostil danes, ko bosta še tekmi v Krškem in Kopru. Včeraj pa je Celje v gosteh zlahka opravilo z zadnjeuvrščenimi Radomljami.

Krško: Krško – Aluminij (sobota, sodnik Darjan Kovačič, 16):
Kdo je sredi tedna v pokalnih tekmah pokuril več moči in kdo ima daljšo klop z močnejšimi igralci? To je izhodiščno vprašanje za oba trenerja, Tomaža Petrovića in Bojana Špehonjo. Derbi bo za poraženca pomenil neprijetno vlogo glavnega kandidata za dodatne kvalifikacije. Predvsem Kidričani ne smejo izgubiti, saj morajo upoštevati izurjenost Posavcev za dvoboje, ki jih ti ne smejo izgubiti.

Koper: Luka Koper – Domžale (Matej Jug, 18): Nič kaj dobrega se ne obeta Koprčanom in novemu trenerju Igorju Pamiću. Domžalčani so razigrani in samozavestni. Prav nič jih ne moti naporen ritem tekem na dveh frontah, saj je igralski kader širok, kar trenerju Simonu Rožmanu nadvse ustreza. Povrhu je igralcev, ki lahko zabijejo gol, veliko. Takšnega z občutkom za gol in predvsem formo navkljub številnim poznavalcem pogrešajo v Kopru. Če bi imel vsaj 40 kilogramov in 15 let manj, bi bil Pamić pravšnja koprska napadalna okrepitev. Manj golov od Kopra so dosegla le zadnja tri moštva.

Maribor: Maribor – Gorica (Dejan Balažič, 20.15): Ena sama tekma je vse obrnila na glavo. Maribor je kar naenkrat postal prvi favorit, »starčki« so postali mladci, moštvo brez prihodnosti pa ima znova nekaj vidnih oživljenih potencialov. To je vijoličnemu strokovnemu štabu prineslo taktično brezhibno izpeljan veliki derbi, v katerem so prišle v ospredje bogate izkušnje dvojca Darko Milanič-Zlatko Zahović ter veteranov Marcosa Tavaresa, Milivoja Novakovića in Dareta Vršiča. Vsi trenerji in športni direktorji skupaj v SNL jih ne premorejo toliko kot vijolični dvojec s klopi. A tudi nimajo toliko igralcev, kot jih ima Maribor, zato si Milanič lahko privošči, da ima domala vsako tekmo sveže in nabrušene igralce. Prav mariborska kadrovska širina ob izjemni formi posameznikov, kot so še Marwan Kabha, Aleks Pihler, Marko Šuler in drugi nakazujejo zmagovalni jesenski finiš. In zamenjavo na vrhu lestvice.

Velenje: Rudar – Olimpija (nedelja, Roman Glažar, 16.55):
Velenjčani so morali najprej opraviti s sumi o nameščanju izida. Domači pokalni poraz z drugoligaško Krko gotovo ne sodi le v kategorijo »se zgodi«, ampak dopušča veliko odprtih vprašanj. Nazadnje, mar ni glavni plačnik Rudarjeve zgodbe stavniška »firma«? Seveda poraz ni edini sum, še bolj so »sporne« nestanovitne igre in tudi izidi. Nimajo logike. In tudi za jutrišnji dvoboj ni mogoče napovedati nič bolj konkretnega. Morda le: pazite se Ljubljančani, da Ob jezeru ne bo tudi konec šampionskega obdobja. Prvi strelec 1. SNL Dominik Glavina je zabil več golov kot trojček zeleno-belih napadalcev skupaj Leon Benko, Blessing Eleke, Etien Velikonja – 8:7.