Vse bo dobro, če ne bo poškodb

Tuje lige: V Nemčiji v pričakovanju sobotnega derbija med Bayernom in Borussio Dortmund.

Objavljeno
05. april 2017 23.38
A. V.
A. V.
München – Nemški klubski nogomet težko ponudi kaj več od tekme Bayern München – Borussia Dortmund (sobota ob 18.30), saj sta se najboljša nemška kluba leta 2013 pomerila celo v finalu lige prvakov, toda njun tokratni obračun v nemškem prvenstvu ne bo imel večje tekmovalne vrednosti. Bayern drvi proti novem državnemu naslovu, Borussia pa bo najmanj četrta, zato bo tudi v prihodnji sezoni v ligi prvakov.

Za Bavarce in Dortmundčane bo še najpomembnejše, da se na ligaški tekmi ne bo poškodoval noben nogometaš, kajti eni in drugi so z mislimi popolnoma pri četrtfinalu lige prvakov prihodnji teden. Pri Bayernu se pripravljajo na dvoboj titanov z Realom, pri Borussii razmišljajo, kako zaustaviti hitre mladeniče iz Monaca. Prav zato bosta trenerja Carlo Ancelotti in Thomas Tuchel verjetno pošteno premešala začetni enajsterici, saj bi bil predvsem za Borussio ogromen udarec, če bi se denimo poškodoval Pierre-Emerick Aubameyang. Zaradi daljše klopi imajo več manevrskega prostora pri Bayernu, toda tudi Bavarci hočejo pričakati Madridčane s svojimi najboljšimi igralci. Toliko bolj zdaj, ko v domačem prvenstvu res ni nobene potrebe za obremenjevanje največjih zvezdnikov.

Čeprav je Ancelotti prepričan, da bo vratar Manuel Neuer nared za obračun z Realom, nemški mediji poročajo, da vseeno ni povsem gotovo, da bo najboljši vratar na svetu čez teden dni že povsem nared po manjši operaciji levega stopala.