Vsi se bojijo Dinamovih navijačev, hujše kazni za huligane

Dinamo je dobil zadnje opozorilo UEFA pred izključitvijo, če bi spet prišlo do divjanja zagrebških huliganov.

sre, 22.08.2012, 13:00; spremenjen: 18:00

Zagreb - Zaradi zloglasne navijaške skupine Bad Blue Boys so pri Dinamu prvič uvedli personalizacijo vstopnic z razlago, da tako zahteva tudi UEFA. Bad Blue Boys so v vojni z Zdravkom Mamičem, a trpi predvsem klub, ki je dobil zadnje opozorilo UEFA pred izključitvijo, če bi spet prišlo do divjanja zagrebških huliganov.

Zaskrbljenost policije in gostiteljev se je še povečala ob napovedanem prihodu dobrih 1000 mariborskih navijačev (rekordno število za tekme v gosteh), med katerimi bodo tudi Viole. Tudi vijolični navijači so tu zaradi incidentov v Sarajevu na precej slabem glasu.

Dinamo: Navijači bodo sami plačali kazen

Pri drevišnjem nasprotniku Maribora se resno zavedajo opozorila Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je Dinamo vzela pod drobnogled zaradi nešportnega obnašanja navijačev. Tako so pri Dinamu sporočili, da bodo vsakega huligana, ki bo na zelenico drevi odvrgel baklo, tudi finančno kaznovali.

Pri hrvaškem moštvu se s tem ukrepom želijo izogniti dogodkom na tekmi tretjega kola kvalifikacij lige prvakov sz moldaviskim Šerifom, na kateri so huligani na zelenico odvrgli veliko število bakel. Policijska uprava Zagreb je v zvezi s tem incidentom že prijela osem oseb, od katerih bo terjala enako kazen, kot jo je Dinamo prejel od Mednarodne nogometne zveze.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
DELFIN.

Lahko si podajo roke.Navijači Dinama in Maribora.

22. avgust 2012, ob 23:00:54
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej