Vsi se bojijo Dinamovih navijačev, hujše kazni za huligane

Dinamo je dobil zadnje opozorilo UEFA pred izključitvijo, če bi spet prišlo do divjanja zagrebških huliganov.

Objavljeno
22. avgust 2012 11.43
Posodobljeno
22. avgust 2012 13.00
Zloglasni Bad Blue Boys v Domžalah niso povzročili incidenta
G. N., M. Ž., šport
G. N., M. Ž., šport

Zagreb - Zaradi zloglasne navijaške skupine Bad Blue Boys so pri Dinamu prvič uvedli personalizacijo vstopnic z razlago, da tako zahteva tudi UEFA. Bad Blue Boys so v vojni z Zdravkom Mamičem, a trpi predvsem klub, ki je dobil zadnje opozorilo UEFA pred izključitvijo, če bi spet prišlo do divjanja zagrebških huliganov.

Zaskrbljenost policije in gostiteljev se je še povečala ob napovedanem prihodu dobrih 1000 mariborskih navijačev (rekordno število za tekme v gosteh), med katerimi bodo tudi Viole. Tudi vijolični navijači so tu zaradi incidentov v Sarajevu na precej slabem glasu.

Dinamo: Navijači bodo sami plačali kazen

Pri drevišnjem nasprotniku Maribora se resno zavedajo opozorila Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je Dinamo vzela pod drobnogled zaradi nešportnega obnašanja navijačev. Tako so pri Dinamu sporočili, da bodo vsakega huligana, ki bo na zelenico drevi odvrgel baklo, tudi finančno kaznovali.

Pri hrvaškem moštvu se s tem ukrepom želijo izogniti dogodkom na tekmi tretjega kola kvalifikacij lige prvakov sz moldaviskim Šerifom, na kateri so huligani na zelenico odvrgli veliko število bakel. Policijska uprava Zagreb je v zvezi s tem incidentom že prijela osem oseb, od katerih bo terjala enako kazen, kot jo je Dinamo prejel od Mednarodne nogometne zveze.