Wenger: Bodimo iskreni, čaka nas misija nemogoče

Po zmagi Bayern Münchna v osmini finala je trener Arsenala Arsene Wenger odhitel v slačilnico, ne da bi čestital Heynckesu.

Objavljeno
20. februar 2013 07.59
Posodobljeno
20. februar 2013 09.00
FBL-EUR-C1-ARSENAL-BAYERN MUNICH
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Bayern München je sinoči dokazal, da je ena najbolj kakovostnih in tudi uigranih ekip v Evropi. Na prvi tekmi osmine finala je dobro utečeni bavarski stroj odčital nogometno lekcijo Arsenalu, ki je na domačem štadionu Emirates klonil s kar 1:3. Topničarje sedaj na povratni tekmi na Allianz Areni čaka »misija nemogoče«, toda vsega hudega vajeni trener moštva Arsene Wenger (še) ni vrgel puške v koruzo.

»Bodimo iskreni: čaka nas zelo težka naloga, toda mi se bomo potrudili, da nemogoče spreobrnemo v mogoče,« je dejal Francoz na klopi Arsenal in dodal: »Igrali bomo podobno kot doma in skušali pripraviti preobrat. Tretji prejeti gol nam je še dodatno otežil nalogo.«

Bavarci so tekmo v Londonu začeli izjemno in že po dobrih dvajsetih minutah igre vodili z 2:0. Kot je dejal Wenger, so Nemci v drugem polčasu spremenili slog igre in zaigrali bolj defenzivno, a kljub temu uspeli še tretjič zatresti mrežo Londončanov. »V drugem polčasu smo težko prihajali do priložnosti, saj je bila nemška obramba zelo trdna. Nobena sramota ni izgubiti proti ekipi, ki je v zadnjih treh sezonah kar trikrat zaigrala v finalu lige prvakov,« je še dodal Wenger, ki pa se je vnovič znašel na udaru medijev.

Wenger po tekmi ni čestital Heynckesu

Po tekmi je namreč razočarani Francoz odhitel v slačilnico, ne da bi se pri tem pozdravil oziroma čestital nasprotnemu trenerju Juppu Heynckesu. Angleški mediji so se že pred dnevi zapletli v besedno vojno z Wengerjem, ki je sprva celo izjavil, da bi bilo bolje, če Arsenal izgubi tekmo, nato pa vendarle v spravljivem tonu pojasnil, da mediji izvajajo silovit pritisk na njegovo ekipo.

67-letni nemški strateg je ob novinarskem vprašanju, kaj si misli o potezi Wengerja le zamahnil z roko in odvrnil: »Wengerja sem srečal pred tekmo, po koncu se sicer nisva videla, a se dobro poznava. Pomerila sva se že velikokrat in med nama vlada vzajemno spoštovanje, zato mi to ne predstavlja težav,« je dejal Heynckes, ki je z izbranimi besedami govoril o svoji ekipi na čelu z Mariom Mandžukićem.

»Za nami je šele prvi polčas, nikakor ne smemo podcenjevati nasprotnika. Ravno zato moramo na povratni tekmi igrati maksimalno resno, v kolikor si želimo zagotoviti napredovanje v četrtfinale,« je še dodal bavarski strateg, ki na povratni tekmi 13. marca zaradi kazni ne bo mogel računati Bastiana Schweinsteigerja.

Pomagale tudi Robbnove angleške izkušnje

Nekaj igralnih minut je sinoči dobil tudi hitronogi Arjen Robben, ki je v igro vstopil v 63. minuti, dobrih minut kasneje pa sodeloval v akciji, po kateri je še tretji gol za Bavarce zabil Mandžukić. Robben dodobra pozna igro Arsenal, saj je v sezonah 2004-2007 nosil dres Chelseja in se tako večkrat pomeril s Topničarji.

»Pričakovali smo, da bo Arsenal na krilih svojih navijačev že od prve minute dalje napadel na vso moč. Vem kako igrajo še iz časov, ko sem tudi sam igral v Angliji. Prav zato smo se pred tekmo igralci med seboj spodbujali, da moramo od prvega sodnikovega žvižga igrati na visokem nivoju. To nam je tudi uspelo, saj smo hitro povedli z 2:0. Po tem izidu smo se sprostili in igrali lahkotno,« je dejal Robben.