Wenger: »Če ne bi verjeli, nas ne bi bilo tukaj«

Trener Arsenala verjame, da bodo njegovi varovanci domači poraz z Monacom (1:3) preobrnili v zmago.

Objavljeno
16. marec 2015 18.22
Posodobljeno
16. marec 2015 18.22
SOCCER-CHAMPIONS/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Madrid - Jutri se v Madridu oziroma v Monaku nadaljujejo boji osmine finala nogometne lige prvakov. Bayer iz Leverkusna bo v španski prestolnici branil gol prednosti s prve tekme proti Atleticu (1:0), medtem ko se Arsenal po domačem porazu z Monacom (1:3) v kneževino odpravlja na najtežji preizkus v tej sezoni.

»Želimo dati vse od sebe in prikazati najboljšo predstavo na igrišču. Če ne bi verjeli, da nam lahko uspe, nas ne bi bilo tukaj. Monaco ima močno obrambo, zato bomo morali biti kreativni,« je na novinarski konferenci pred tekmo v Monaku povedal trener Arsenala Arsene Wenger.

»Monaco je v zelo dobri poziciji, a mi imamo izkušnje in vero v uspeh, zato bomo naredili vse, da bi nam uspelo. Nogomet je nepredvidljiv, a jaz lahko predvidim našo željo in vero v najboljše,« je še povedal francoski strateg, ki je pred prihodom v Arsenal pred 21 leti vodil ravno Monaco.

Vlogo trenerja pri trenutno četrtouvrščenemu moštvu francoskega trenerja sedaj opravlja Leonardo Jardim, ki se bo tekme z renomiranim nasprotnikom lotil kot vsake (v tem tekmovanju). »Ne razmišljamo o rezultatu, želimo si igrati dober nogomet. Arsenal nas (na prvi tekmi) ni podcenjeval, ampak smo mi odigrali popolno tekmo,« je povedal strateg Monaca in namignil, da bodo na povratni tekmi več poudarka dajali igri v obrambi. »Svoj obrambni sistem smo večkrat spremenili, a smo bili vseeno vedno močni v tem elementu. To je naša moč. Imamo dva gola prednosti, a nas vseeno čaka najtežja tekma sezone.«

Schmidt vlogo favorita prepušča Atleticu

Na drugi jutrišnji terkmi osmine finala se bosta srečala Atletico iz Madrida in Bayer iz Leverkusna. Nemci so lanske finaliste najelitnejšega evropskega tekmovanja na domačem igrišču povsem zaustavili, kljub temu pa so pred povratnim obračunom (zelo) previdni. »Še vedno smo avtsajderji. Ampak ne tako veliki, kot smo bili pred prvo tekmo. Želimo ohraniti hladne glave in igrati svojo igro,« je pred jutrišnjim srečanjem s španskimi prvaki povedal trener gostov Roger Schmidt in se takoj zatem odpravil na večerni trening s svojimi varovanci. 

Z novinarji se je kmalu za nemškim kolegom soočil tudi domači strateg Diego Simeone. Argentinec vidi priložnost za svoje moštvo predvsem v »igranju nogometa« na krilih domačih navijačev. »Želim si glasnega (Vicente) Calderona, ki nas bo potiskal naprej. Želim si, da ne bi bilo niti trenutka tišine,« je dejal Simeone, sicer ljubljenec madridskega avditorija. 

»Tako v življenju kot v nogometu pridejo časi, ko stvari ne gredo najbolje. Zato moramo še naprej delati in verjeti v svoje delo. Potrebujemo hladne glave in moramo biti potrpežljivi,« je še povedal 44-letnik, ki je s svojim moštvom ob seriji slabih rezultatov zapravil praktično vse možnosti za ubranitev krone v španskem prvenstvu. Atletico se na povratno tekmo osmine finala lige prvakov odpravlja s popotnico treh zaporednih remijev v domačem prvenstvu.