Wenger: Pozabiti moramo na izkušnjo iz pretekle sezone

Trener angleškega prvoligaša Arsenala, Arsene Wenger, je pred tekmo z Manchester Unitedom govoril o svojem moštvu.

Objavljeno
01. november 2012 14.07
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - V angleškem nogometnem prvenstvu bodo konec tedna odigrali tekme desetega kola. Potem ko je Manchester United pretekli vikend premagal londonski Chelsea, se bo v soboto srečal z Arsenalom (13.45).

Trener slednjih Arsene Wenger ima nekaj težav s poškodbami varovancev, saj se je poleg prvega vratarja Wojciecha Sczcesnyja, Abouja Diabyja in Kierana Gibbsa poškodoval še reprezentant Slonokoščene obale Gervinho. Ta si je minuli konec tedna na tekmi proti Queens Park Rangers poškodoval levi gleženj, tako da so ga morali z igrišča odnesti na nosilih. Gervinho bo poleg obračuna z Unitedom moral izpustiti še tekmo s Tottenhamom in srečanje lige prvakov proti Schalkeju.

Francoz na klopi Londončanov pred težkim gostovanjem veliko pričakuje od napadalca Thea Walcotta, ki je na tekmi ligaškega pokala z Readingom prispeval tri gole, težava pa je, da mladi Anglež še ni podaljšal pogodbe, ki mu poteče konec sezone.

»Njegov položaj želim razrešiti do božiča, na tak ali drugačen način. Še vedno verjamem, da lahko sklenemo novo pogodbo. Theo zelo rad dosega gole, ustreza pa mu tudi to, da imajo igralci v naši ekipi veliko svobode pri gibanju na igrišču,« je o svojem varovancu povedal Wenger, ki je dodal, da ni niti pomislil na to, da bi ga prodal.

Ponovno srečanje z van Persiejem

To je bil prisiljen storiti v primeru nekdanjega kapetana Robina van Persieja, ki bo z Manchester Unitedom v soboto gostil prav topničarje. »Čeprav se je prvenstvo komaj začelo, pa smo že gostovali pri Stokeu, Liverpoolu in Manchester Cityju. Čaka nas še obračun z Unitedom, potem pa bomo opravili večino težkih gostovanj. V soboto bo zelo pomembna tekma, saj se bi z zmago lahko približali Unitedu,« je povedal Wenger, ki želi pozabiti na polom iz pretekle sezone, ko je njegova ekipa izgubila s kar 8:2.

»Mislim, da temu rezultatu ne smemo dajati prevelike teže, saj je do rezultata prišlo zaradi posebnih okoliščin. Z nogometnega vidika tekma ni več pomembna, saj smo jo pustili za seboj že dolgo nazaj,« je dejal francoski trener, ki ključ do uspeha vidi v dobri obrambi.

»Zadnja tekma z Readingom me malo skrbi, saj smo po 37 minutah zaostajali z 0:4. Priznati je treba, da moštva v angleškem prvenstvu odlikuje odlična igra v napadu, kar je dokazal tudi Reading. Od nekdaj smo trdo trenirali in se posvečali obrambi, vendar golov ne dobiš samo v primeru, ko ne treniraš,« je dodal Wenger, čigar moštvo je na zadnjih enajstih tekmah le enkrat ohranilo svojo mrežo nedotaknjeno.

Naloga Londončanov bo v soboto še toliko težja, saj se bodo zoperstavili Unitedu, ki ima najboljši napad lige (24 golov), na čelu z izjemnim Robinom van Persiejem, ki si z Dembo Bajem (oba 7) deli prvo mesto najučinkovitejših strelcev angleškega prvenstva.