Wengerja in Pochettina zanima angleški selektorski položaj, a zaenkrat ostajata zvesta svojima kluboma

Priznana nogometna trenerja Arsene Wenger in Mauricio Pochettino še ne nameravata kandidirati za angleškega selektorja.

Objavljeno
30. september 2016 17.33
Posodobljeno
30. september 2016 18.05
M. Ž.
M. Ž.

London - Na Otoku so se po hitrem slovesu Sama Allardycea od selektorskega položaja angleške reprezentance začela ugibanja, kdo bi bil najbolj primeren za njegovega dolgoročnega naslednika.

Sam Allardyce je angleški selektor postal 22. julija letos, nato pa zaradi afere, ki jo je razkril The Telegraph, moral oditi po zgolj 67 dneh.

Selektorski položaj je prevzel njegov dosedanji pomočnik Gareth Southgate, ki pa bo Angleže vodil le na naslednjih štirih tekmah. Angleška nogometna zveza (FA) bo v tem času poskušala najti ustrezno dolgoročno rešitev.

Med potencialnimi kandidati se je omenjal francoski strokovnjak Arsene Wenger, ki že dvajset let vodi Arsenal. Francoz je pojasnil, da ne izključuje možnosti, da bi nekoč postal angleški selektor, vendar pa ne v bližnji prihodnosti: »Trenutno je moja prioriteta vodenje Arsenala, ki je bil vedno moj klub. Če pa bo nekega dne prišla taka ponudba in če bom ravno prost ... Zakaj ne?« je pojasnil Wenger, ki se mu bo po koncu sezone iztekla pogodba s Topničarji.

V podobnem slogu je odgovoril tudi Argentinec na klopi Tottenhama Mauricio Pochettino: »V prihodnosti bi se to lahko zgodilo, a trenutno je to nemogoče. Letos sem namreč s Tottenhamom podpisal novo petletno pogodbo, tako da ni ustrezen čas za prevzem bodisi angleške bodisi argentinske reprezentance.«

Rooney bo ostal angleški kapetan

Če je v angleški reprezentanci prišlo do menjave na položaju selektorja, pa bo kapetanski trak še naprej na roki izkušenega Wayna Rooneyja.

Tridesetletni član Manchester Uniteda je v zadnjem času igral v slabi formi, zaradi česar je na zadnjih dveh tekmah z Leicestrom in Zorjo Lugansk v igro vstopil šele ob koncu - proti Leicestru je igral 7 minut, proti Zorji pa 23.

A začasni selektor Gareth Southgate zaupa angleškemu veteranu in mu je v telefonskem pogovoru zaupal, da bo še naprej v vlogi angleškega kapetana, poročajo angleški mediji.

Bo to spodbudilo Rooneyja, da bo na prihajajočih reprezentančnih tekmah odigral bolje? To bodo kmalu lahko ugotovili tudi slovenski nogometaši, ki bodo 11. oktobra v Stožicah gostili Angleže. Rooney ima lep spomin na zadnje gostovanje v Stožicah, saj je 14. junija lani na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo zabil odločilni gol za zmago s 3:2.