Werder prek Bayerja v polfinale nemškega pokala, West Ham izločil Liverpool v pokalu FA

Nogometaši Werderja so v četrtfinalu nemškega pokala izločili Bayer s 3:1. Kevin Kampl je za domačine igral vso tekmo.

Objavljeno
09. februar 2016 15.43
Posodobljeno
09. februar 2016 19.50
SOCCER-GERMANY/CUP
M. Ž.
M. Ž.

Leverkusen - Nogometaši Bayerja so bili neuspešni v četrtfinalu nemškega pokala, potem ko jih je pred domačimi gledalci premagal Werder s 3:1. Slovenski reprezentant Kevin Kampl je za Bayer igral vso tekmo.

Gostitelji so tekmo začeli dobro in povedli v 22. minuti. Napadalec Stefan Kiessling je priboril enajstmetrovko, z bele točke pa je bil uspešen Mehičan Javier Hernandez.

Werder je izenačil devet minut kasneje, ko je imel na voljo prosti strel z desne strani, predložek se je odbil k Finu Bartelsu, ki je sprožil z leve strani, pred golom pa je nogo podstavil Santiago Garcia in neubranljivo zadel v levi zgornji kot.

Domači nogometaši so v 41. minuti doživeli nov udarec, saj si je branilec Wendell zaradi prekrška nad Garcio prislužil rdeči karton, gostje pa so imeli za nameček še enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel izkušeni Claudio Pizzaro in zadel za vodstvo gostov z 2:1.

Bayer si je v drugem polčasu kljub igralcu manj pripravil nekaj priložnosti. Eno izmed teh je imel v 80. minuti tudi Kevin Kampl, ki je streljal z desne strani, a je njegov strel ustavil vratar Felix Wiedwald.

Kazen je sledila tri minute kasneje. Gostje so izvedli hiter protinapad po desni strani, sledila je podaja v sredino, kjer je streljal Pizzaro in zadel branilca Jonathana Taha, žogo pa je v prazno mrežo potisnil Florian Grillitsch. Tekma se je končala z zmago Werderja s 3:1.

Danes je bila v nemškem pokalu na sporedu še četrtfinalna tekma med dortmundsko Borussio in Stuttgartom, končni izid je bil 3:1 za Borussio.

Ogbonna junak West Hama

Na Otoku je West Ham v ponovitvi tekme šestnajstine finala pokala FA premagal Liverpool z 2:1.

West Ham je povedel v 45. minuti prek Michaila Antonie, Liverpool pa izenačil v 48. minuti, ko je Philippe Coutinho iznajdljivo izvedel prosti strel in žogo poslal pod živim zidom za 1:1.

To je bil tudi izid rednega dela, zato je sledil podaljšek. V dodatnih tridsetih minutah sta imeli ekipi kar nekaj priložnosti, tragični junak pa je bil Liverpoolov napadalec Christian Benteke, ki je v 99. minuti sam stekel proti domačemu golu, a mu je veselje preprečil vratar Darren Randolph.

Gostom se je to maščevalo, saj je West Ham v 121. minuti dosegel odločilni gol. Strelec je bil Angelo Ogbonna, ki je bil najvišji od predložku Dimitrija Payeta in z glavo premagal Simona Mignoleta.

Nemški pokal, četrtfinale

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1:3 (1:2)

(Hernandez 22./11-m; Garcia 31., Pizarro 42./11-m, Grillitsch 83.)

Bayer: Leno, Wendell, Toprak, Tah, Hillbert (46./Ramalho), Calhanoglu, Kramer (76./Brandt), Kampl, Bellarabi, Hernandez (57./Papadopoulos), Kiessling.

Werder: Wiedwald, Gebre Selassie, Galvez, Djilobodji, Garcia (74./Guwara), Vestergaard, Oztunali (90./Veljković), Fritz, Bartels, Grillitsch, Pizarro (86./Ujah).

-----------------

Stuttgart - Dortmund 1:3 (1:2)

(Rupp 21.; Reus 5., Aubameyang 31., Mhitarjan 90.)

 

Pokal FA, 1/16 finala

West Ham - Liverpool 2:1 (1:0) *po podaljšku

(Antonio 45., Ogbonna 121.; Coutinho 48.)

 

Francoski pokal, osmina finala

Granville - Bourg Peronnas 1:0 (0:0) *po podaljšku

(Untereiner 102.)

Saint-Malo - GFC Ajaccio 1:2 (1:0)

(Creach 33.; Mayi 62., Boutaib 78.)

Sochaux - Monaco 2:1 (1:1)

(Martin 19., Sacko 56.; Bakayoko 38.)