Xabi Alonso: Lovoriko na EP nam lahko prinese le popolnost

Španija bo na Euro 2012 branila naslov evropskih prvakov - Xabi Alonso meni, da jih čaka eden največjih izzivov v karieri.

sre, 23.05.2012, 16:24

Madrid - Slabe tri tedne pred pričetkom evropskega nogometnega prvenstva udeleženci že razmišljajo o prihajajočih dvobojih. Zvezdnik Real Madrida Xabi Alonso je tako spregovoril o težavni nalogi Španije, ki bo na turnirju v Ukrajini in na Poljskem branila naslov evropskih prvakov. Danes je selektorja Vicentea del Bosqueja poklical tudi David Villa in uradno potrdil, da je zaradi poškodbe prvenstvo zanj že izgubljeno.

»Vse težje je zmagovati na takšnih tekmovanjih. Imamo dobro in izkušeno ekipo, toda zavedamo se, da so tudi preostale reprezentance zelo dobro pripravljene in željne lovorike. Mislim, da nas čaka težja naloga kot na EP 2008 oziroma SP 2010, saj bomo morali biti popolni, če želimo na koncu slaviti zmago,« je o velikem izzivu spregovoril Alonso.

Tudi Alonso se ni mogel izogniti vprašanju, ali rivalstvo med Barcelono in Realom vpliva na odnose znotraj »furije«. »Pri igranju za reprezentanco gre povsem za drugo vzdušje, zato lahko zagotovim, da so odnosi med nami zelo sproščeni. Ko nosiš dres z državnim grbom, zlasti na velikih tekmovanjih, je popolnoma nepomembno kako se je končala klubska sezona. Če si osvojil lovoriko, ti soigralci čestitajo oziroma ravno obratno. V prvi vrsti pa gre za boj za reprezentanco,« je zaključil 30-letni nekdanji član Livepoola.

Varovanci Vicentea del Bosqueja so trenutno na pripravah v avstrijskem mestecu Schruns, 26. maja jih čaka prva prijateljska tekma, saj se bodo pomerili z izbrano vrsto Srbije. »Furija« na dvoboju še ne bo v najmočnejši zasedbi, saj bodo manjkali člani Barcelone in Atletic Bilbaa, ki bodo 25. maja igrali finale kraljevskega pokala. Del Boaque je tako na seznam uvrstil nekaj mladih nogometašov, kot sta Iker Muniain (Athletic Bilbao) in Adrian Lopez (Atletico Madrid).

Španija bo sicer na Euro 2012 igrala v skupini C, kjer se bo merila s Hrvaško, Italijo in Irsko.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se