Xabi Alonso vnovič poškodovan

Poškodovana nogometna reprezentanta, Španec Xabi Alonso in Anglež Alex Oxlade-Chamberlain, bosta počivala vsaj tri mesece.

Objavljeno
21. avgust 2013 17.41
reut_euro 2012
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Španski nogometni reprezentant Xabi Alonso res nima sreče. Potem ko se je šele dobro vrnil po poškodbi prepone, zaradi katere je moral junija tudi pod nož, si je zvezni igralec madridskega giganta Reala namreč na treningu zlomil kost desnega stopala, zaradi česar ga ne bo v reprezentančnem kadru za preostale tri kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo 2014 (prvo že 6. septembra proti Finski), izpustiti bo moral tudi skupinski del lige prvakov in prvi večni derbi z Barcelono konec oktobra. Predvidoma bo moral 31-letni otrok Reala Sociedada, ki si pri kraljevem klubu kruh služi že peto sezono (v 192 dvobojih je prispeval šest golov), prisilno mirovati tri mesece ali več.

Vsaj do novembra pa bo moral trener Arsenala Arsene Wenger sestavljati udarno enajsterico brez nesrečnega mladeniča Alexa Oxlada-Chamberlaina, ki si je že v prvem obračunu nove sezone - ob domačem porazu z Aston Villo z 1:3 - poškodoval koleno in bo prisiljen počivati približno tri mesece. Mladi, šele 20-letni zvezni igralec je kar prek Twitterja sporočil: »Jezen sem, ker se mi je to pripetilo že na začetku sezone. A trdo bom delal in naredil vse, da se vrnem v treh mesecih.« Oxlade-Chamberlain bo moral izpustiti ključne obračune angleške izbrane vrste v septembru in oktobru, prav tako ne bo mogel pomagati soigralcem pri Arsenalu na poti v ligo prvakov - do tja morajo sneti še skalp Fenerbahčeju.