Z razigranim Zajcem strah odveč

Reprezentanca do 21 let: slovenski upi so v zadnji domači tekmi dosegli peto kvalifikacijsko zmago.

Objavljeno
29. marec 2016 07.44
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Koper – Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v 2. kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu še petič zmagala. Lažje od pričakovanj je strla Irsko in jo praktično izločila iz boja za vrh lestvice. Naši strelci so bili Luka Krajnc, Gregor Bajde in Miha Zajc.

»Tekma je bila pomembna, zmaga pa še bolj. Irci so bili čvrsti, veliko so udarjali, ampak bili smo boljši. Veliko priložnosti smo si priigrali,« je dejal prvi med zmagovalci Miha Zajc. Olimpijin virtuoz je bil nesporno glavni mož dvoboja, v katerem je v 14. minuti prispeval podajo iz kota za prvi gol Luke Krajnca iz bližine. To je bil vrhunec prvega polčasa, v katerem so gostje zaradi poškodbe ostali brez glavnega aduta, napadalca Conorja Wilkinsona.

V drugem polčasu se je tekma razživela. Jeziček na tehtnici je na slovensko stran rahlo nagnil tudi glavni sodnik iz Latvije, Andris Treimanis. V 55. minuti je po dvoboju Aljaža Krefla in Seana Longa dosodil enajstmetrovko, ki jo je Bajde spremenil v 2:0.

Irci so v 65. minuti znižali zaostanek po golu Calluma O'Dowda in napaki vratarja Gregorja Sorčana, ki mu je žoga ušla izpod rok. Strah pa je bil vendarle odveč. Zajc je v 72. minuti imenitno zabil s prostega strela z 20 m z leve strani.

»Navdušen sem nad tem, koliko priložnosti smo si priigrali. Irska je trda in tudi nesramna ekipa, ki ima energijo in igra odgovorno,« je dejal naš selektor Primož Gliha.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala na Irskem 2. septembra. Nato bo gostovala še v Litvi (7. oktober) in Srbiji (11. oktober). Na EP na Poljsko se bo uvrstila zmagovalka skupine, drugouvrščena se bo uvrstila v dodatne kvalifikacije.