Za konec spektakel v Ljudskem vrtu

Nogometaši Maribora bodo v četrtek igrali zadnjo tekmo evropske lige, v Ljudski vrt prihaja Lazio.

Objavljeno
04. december 2012 11.51
Slovenija Domzale 28.11.2012 - Nogomet Domzzale-Maribor. Na sliki Darko MILANICC. Foto: Leon Vidic/Delo
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Ni še konec. To je geslo mariborskega nogometnega orkestra pred četrtkovo zadnjo evropsko tekmo v tej sezoni z Laziom. Ugledni italijanski klub bo na Štajerskem gostoval že drugič v tej sezoni, potem ko je v zadnjem kolu kvalifikacij za evropsko ligo v Ljudskem vrtu premagal soboško Muro z 2:0. Ljudski vrt bo razprodan.

Sobočanom sta gola zabila najmočnejša aduta Miroslav Klose in Hernanes. Po nedeljskem ligaškem dvoboju s Parmo in zmagi z 2:1 je konec neznank glede poškodbe nemškega reprezentanta. Klose bo izpustil najmanj dve tekmi, po najslabšem scenariju pa naj bi zaigral šele čez dober mesec. Včeraj je že odpotoval v München, kjer ga bodo specialisti natančno pregledali.

Trener Vladimir Petković bo za dvoboj z Mariborom njegovo zamenjavo iskal med Sergiom Floccarijem, ki je že v Rimu odločilno nagnil jeziček na tehtnici za Laziovo zmago z 1:0, Čehom Liborom Kozakom in Argentincem Maurom Zaratejem.

Mariborsko izhodišče je preprosto – zmaga. Ob privlačnem denarni nagradi – 140.000 evrov, ki jih prinašajo tri točke (neodločen izid bi prinesel 70.000 €, Maribor pa si je za vsako tekmo že zagotovil po 60.000 €) – bo Maribor igral tudi za 3. mesto v zelo močni skupini J in za izboljšanje evropskega koeficienta. Z njim bi si zagotovil boljše izhodišče za naslednjo evropsko sezono.

Trener Maribora Darko Milanič bo imel razen zaradi rdečega kartona v Atenah kaznovanega Aleša Mejača na voljo vse igralce. Za tekmo bosta kandidirala tudi Martin Milec in Agim Ibraimi, ki sta zaradi lažjih poškodb izpustila nedeljski ligaški dvoboj v Murski Soboti. Vijolični ne skrivajo, da so v manjši vlogi favoritov, saj bodo rimski tekmeci bržčas igrali s pretežno rezervno postavo in brez visokih tekmovalnih motivov. Dodatna spodbuda pa bodo polne tribune Ljudskega vrta, na katerih navijači pripravljajo spektakularno kuliso za konec letošnje uspešne evropske zgodbe.

Sodniška šesterica prihaja z Madžarske, glavni pa bo Istvan Vad.