Za Luka Shawa po dvojnem zlomu noge ogrožen celo EURO 2016

Nogometaš Manchester Uniteda bo po včerajšnjem trku s Hectorjem Morenom dolgo na stranskem tiru.

Objavljeno
16. september 2015 09.34
FBL-EUR-C1-EINDHOVEN-MAN UTD
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Manchester - Sinočnji poraz Manchester Uniteda z eindhovenskim PSV (1:2) na uverturi v novo sezono lige prvakov je bil zagotovo najbolj boleč za angleškega reprezentanta Luka Shawa. Mladi, šele 20-letni, levi bočni branilec je v dvoboju s Hectorjem Morenom v prvem polčasu utrpel dvojni zlom noge, tako da je letošnja sezona zanj po veliki verjetnosti že končana. Vprašljiv je celo njegov nastop na evropskem prvenstvu prihodnje poletje v Franciji.

Nekdanji up Southamptona je s 27-letnim Mehičanom trčil v 15. minuti tekme in jo odnesel zelo slabo, četudi glavni sodnik njunega bolečega srečanja ni okarakteriziral kot prekršek. Anglež je ob hudih bolečinah igrišče moral zapustiti na nosilih in s kisikovo masko na obrazu.

»Grozno je bilo. Ko so ga peljali v slačilnico, je imel kisikovo masko in je jokal,« je dejal trener rdečih vragov Louis van Gaal in dodal svojo predikcijo o dolžini prisilnega počitka njegovega varovanca: »Nisem doktor, točno ne morem reči. Dvojni zlom ponavadi prinese pol leta počitka, vendar tega ne moreči reči zagotovo.«

Shaw, ki ga v Manchestru zdaj čaka operacija, je svoje navijače vsaj malce pomiril z zapisom na twitterju približno pol ure po nesrečnem dogodku: »Hvala vsem za sporočila, besede na morejo opisati, kako ganjen sem. Moja pot do rehabilitacije se začne zdaj, vrnil se bom še močnejši.«

Njegov mehiški krvnik razplet je razplet po tekmi obžaloval, navsezadnje natančno ve, kaj trenutno prestaja angleški reprezentant. Na lanski tekmi svetovnega prvenstva proti Nizozemski je tudi sam utrpel zlom noge. Zanimivo, tulipane je tedaj vodil ravno van Gaal. »Slabo se počutim, ker sem bil vpleten v nesrečo. Res mi je žal. Mislim, da sem zadel žogo. Upam, da bo čim prej nazaj,« je po tekmi povedal novinarjem.