Za Maribor malo počitnic, Sevilla se prebuja

Nogometaši Seville, ki 20. februarja prihajajo v Maribor, so v derbiju v gosteh ugnali Vilarreal.

Objavljeno
23. december 2013 10.38
FBL-ESP-LIGA-VILLARREAL-SEVILLA
G. N., šport
G. N., šport

Ljubljana – Mariborski nogometaši bodo imeli sila kratke počitnice. Dobre tri tedne bodo imeli na voljo, da se osvežijo in povrnejo moči, vmes pa bodo lahko budno spremljali prvega tekmeca v novem letu – Sevillo, s katero se bodo v prvi tekmi šestnajstine finala evropske lige pomerili 20. februarja v Ljudskem vrtu.

Andaluzijski ekipi se forma vzpenja. Minuli vikend je v derbiju v gosteh ugnala Villarreal in se zavihtela na 7. mesto španskega prvenstva. Strelca pri zmagi z 2:1 sta bila Cala in Carlos Bacca.

Glede okrepitev v Mariboru ni nič novega. Kot je že omenil Zlatko Zahović, bi nekdanji zvezdnik Olimpije Dare Vršič lahko postal novi član vijoličnih, če bi se sporazumno dogovoril z dunajsko Austrio in dobil proste roke brez denarnih obveznosti. Zahović naj bi v Maribor povabil tudi Milivoja Novakovića, a se je njegov prvi zasledovalec na reprezentančni lestvici strelcev odločil, da bo kariero nadaljeval na Japonskem. Edini novinec je tako še vedno branilec Marko Šuler. Priprave bodo vijolični začeli že 4. januarja.