Za mlado reprezentanco izbral tudi Gliha

Slovenska vrsta v skupini 2 po osmih tekmah zaseda tretje mesto s 15 točkami.

Objavljeno
29. september 2016 15.37
A. V., STA
A. V., STA

Brdo pri Kranju - Slovensko nogometno reprezentanco do 21 let čakata še zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017. Selektor Primož Gliha je obelodanil seznam za tekmi z Litvo, ki bo v Kaunasu 7. oktobra, in Srbijo, ki bo v Gornjem Milanovcu 11. oktobra.

Na seznamu so tudi nekateri, ki so bili že člani članske vrste, med njimi tudi Petar Stojanović in Luka Krajnc, vrača pa se tudi Baslov napadalec Andraž Šporar.

Slovenska vrsta sicer v skupini 2 po osmih tekmah zaseda tretje mesto s 15 točkami. Vodi Italija, ki je na devetih tekmah zbrala 23 točk, sledijo Srbi, ki imajo po osmih obračunih 17 točk. Četrta je Irska (12), peta Litva (6), šesta pa Andora (3).

Na EP se bo uvrstilo devet zmagovalcev skupin, štirje najboljši drugouvrščeni pa bodo šli v dodatne kvalifikacije.

Seznam za Litvo in Srbijo:
- vratarja: Adnan Golubović (Domžale), Grega Sorčan (Gorica);
- branilci: Jure Balkovec (Domžale), Leo Ejup (Olimpija), Ben Gasser (Achilles '29), Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town), Tine Kavčič (Gorica), Luka Krajnc (Sampdoria), Aljaž Krefl (Olimpija), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Denis Šme (Maribor);
- vezisti: Kenan Bajrić (Olimpija), Domen Črnigoj (Lugano), Dino Hotić (Maribor), Mitja Lotrič (Rudar Velenje), Leo Štulac (Unione Venezia);
- napadalci: Gregor Bajde (Novara), Žiga Kastrevec (St. Andrews), Alen Ožbolt (Borussia Dortmund), Andraž Šporar (Basel), Luka Zahović (Heerenveen/Maribor).