Za najboljšega v Evropi kar pet članov Juventusa

Med deseterico kandidatov je pet nogometašev stare dame, trije Barcelonini, Cristiano Ronaldo in Eden Hazard.

Objavljeno
17. julij 2015 09.02
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Nyon - Na seznamu deseterice nogometašev, ki se bodo potegovali za naziv najboljšega nogometaša v Evropi, se je znašlo kar pet nogometašev evropskega podprvaka Juventusa. Evropska nogometna zveza (UEFA) je med kandidate uvrstila še tri člane Barcelone, edina neudeleženca berlinskega finala v omenjenem izboru pa sta Cristiano Ronaldo iz madridskega Reala in Chelseajev Eden Hazard.

Izmed peterice Juventusovih asov bodo na torinskem štadionu v prihodnji sezoni sicer igrali največ trije, pa še to ni nujno. Carlos Tevez se je že vrnil v domovino k Boci Juniors, Andrea Pirlo je odšel v ZDA, Arturo Vidal je na radarju münchenskega Bayerna, Paula Pogbaja si želijo domala vsi največji evropski klubi (še najbolj konkretno Barcelona), Gianluigi Buffon pa je edini izmed kandidatov za prestižno nagrado, čigar kariera v Juventusu za zdaj ni pod vprašajem.

Iz šampionske Barcelonine zasedbe se bodo za naziv najboljšega nogometaša v Evropi potegoval člani neustavljivega napadalnega trojca, ki ga tvorijo Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar. Izmed preostalih evropskih velikanov imata predstavnika v elitni deseterici zgolj Real Madrid in Chelsea - prvega zastopa Cristiano Ronaldo, drugega Eden Hazard.

UEFA bo 12. avgusta seznam skrajšala zgolj na tri nogometaše, isti dan pa bodo na krovni nogometni zvezi izvedli tudi žreb skupinskega dela lige prvakov.