Za slovo od LP remi Atletica

Liga prvakov: Bayern kljub zmagi ostal brez prvega mesta, Atletico ni pomagal niti remi v Londonu.

Objavljeno
05. december 2017 23.51
Britain Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

London – Nogometaši Atletica v zadnjem kolu skupinskega dela lige prvakov niso dočakali sanjskega razpleta. Roma je bila na Olimpicu boljša od Karabaha in Atleticu ni pomagal niti remi na Stamford Bridgu s Chelseajem. V tekmi večera je Bayern premagal PSG s 3:1, a po zaslugi boljšega medsebojnega izkupička Parižanov ostal brez prvega mesta v skupini.

Madridski Atletico si je vrata v izločilne boje lige prvakov zaprl z dvema remijema proti Karabahu, v torkovem večeru so potrebovali pravi čudež. Nekaj upanja je varovancem Diega Simeoneja vlil Saul Niguez, a je slabih 20 minut kasneje Stefan Savić z avtogolom edini premagal vnovič razpoloženega Jana Oblaka za končnih 1:1. Roma je opravila svoj del naloge na Olimpicu in z zmago prehitela Chelsea na prvem mestu skupine C, Atletico pa bo spomladi zaigral v evropski ligi.

Vroče je bilo tudi na Alianz Areni, kjer se je Bayern želel oddolžiti Parižanom za poraz s 3:0 v prvem kolu skupinskega dela. Bavarci so začeli podjetno in z zadetkoma Lewandowskega in Tollisoja že po polovici srečanja vodili z 2:0, a je v drugem delu Kylian Mbappe razblinil vse dvome o tem, da bo PSG osvojil skupino B. Po zmagi nad Benfico bo v ligi prvakov prezimil tudi Basel, Juventus pa je z zmago v Pireju osvojil drugo mesto v skupini D, potem ko je Barcelona v drugem polčasu strla odpor lizbonskega Sportinga.  

Liga prvakov, 6. kolo 

Skupina A:
Manchester United : CSKA 2:1 (Lukaku, Rashford; Dzagoev)
Benfica : Basel 0:2 (Elyounoussi, Oberlin)

Skupina B:
Celtic : Anderlecht 0:1 (Šimunović ag)
Bayern : PSG 3:1 (Lewandowski, Tolisso 2; Mbappe)

Skupina C:
Roma : Karabah 1:0 (Perotti)
Chelsea : Atletico 1:1 (Hazard; Niguez)

Skupina D:
Olympiakos : Juventus 0:1 (Cuadrado)
Barcelona : Sporting 1:0 (Alcacer)