Zabavo so imeli le na letalu na poti domov

Liga prvakov: PSG s sijajnim Ibrahimovićem še drugič ugnal Chelsea. V četrtfinale lige prvakov napredovala tudi Benfica.

Objavljeno
10. marec 2016 00.04
A. V.
A. V.
Ljubljana – Nogometaši PSG in Benfice so sinoči nadaljevali trend, da se letos v četrtfinale lige prvakov uvrščajo klubi, ki imajo na papirju boljšo zasedbo. Presenečenj tudi tokrat ni bilo. PSG je drugič zapored v osmini finala ugnal Chelsea in pokazal, zakaj je med glavnimi favoriti za evropski naslov.

Pričakovano je brez mesta v začetni postavi PSG ostal ne povsem zdravi Marco Verratti, a zato je trener pariške zasedbe Laurent Blanc toliko bolj presenetil, ko v udarno zasedbo ni uvrstil Javierja Pastoreja. Namesto Verrattija je priložnost dobil Adrien Rabiot, ki je z golom v petnajsti minuti potrdil, da se je Blanc odločil prav. A takšen je bil zgolj prvi vtis, saj je PSG kmalu popustil, največ težav v zvezni vrsti je imel ravno Rabiot. Chelsea je prevzel pobudo in kmalu izenačil. Izkazal se je Diego Costa, ki je s preigravanjem iz ritma vrgel gostujočega branilca Thiaga Silvo in zatresel mrežo. Brazilec s španskim potnim listom je sicer v osmi minuti med navijače zalučal svojo zaščito za nos, nato je v drugem polčasu poškodovan odkorakal v slačilnico.

Vse dvome je razblinil Zlatan Ibrahimović, ki je izkoristil podajo Angela Di Marie. Za švedskega napadalca je bil to 19. gol v ligi prvakov, ki ga je dosegel v dresu PSG, kar je največ v klubski zgodovini. Skupno je Ibra v evropskih tekmovanjih dosegel 50 zadetkov, a zgolj devet v izločilnih bojih. Povsem klavrno sezono imajo Londončani, ki ostajajo v borbi le še za pokal FA.

Že prej si je napredovanje priborila Benfica, ki je tudi na drugi tekmi premagala Zenit. Portugalci so nadaljevali klubsko tradicijo, saj še nikoli niso izpadli v osmini finala novodobne lige prvakov. »Zabavo smo imeli zgolj na letalu na poti domov. Že na prvem naslednjem treningu bomo spet povsem resni. To je velik uspeh za našo mlado ekipo,« je od ponosa žarel trener Benfice Rui Vitoria.