Zahović in Maribor ubila dve muhi na en mah

Okrepitev napada slovenskih nogometnih šampionov je Jasmin Mešanović, v minuli sezoni prvi strelec Zrinjskega.

Objavljeno
22. junij 2017 00.46
J. P.
J. P.

Maribor - Športni direktor slovenskega nogometnega šampiona Maribora Zlatko Zahović se je pretkano lotil misije »liga prvakov«, saj je kvalifikacijskemu tekmecu Zrinjskemu izmaknil prvega strelca minule sezone, nekdanjega občasnega reprezentanta BiH Jasmina Mešanovića, ki se je v Ljudski vrt preselil kot prost igralec in novemu delodajalcu obljubil triletno zvestobo.

»Prvi vtisi so odlični, zavedam se, da sem prišel k enemu največjih klubov v regiji, vajenemu zbiranja trofej. Storil bom vse, kar bo v moji moči, da bom prispeval svoj delež k uresničitvi novih ciljev. Ne dogaja se pogosto, da igralec prestopi k naslednjemu tekmecu, a je tudi to del nogometa. Prišel sem kot prvak z željo vnovič postati prvak in biti uspešen tudi na mednarodnem prizorišču,« je poudaril 25-letni napadalec iz Tuzle.

»Iskali smo močnega napadalca, ki bi nam prinesel dodatno kakovost. Z Mešanovićem smo dosegli namen, saj gre za igralca po naših željah, obenem smo ubili dve muhi na en mah. Pripeljali smo vrhunskega igralca in oslabili neposrednega tekmeca,« je ob sklenitvi dogovora, veljavnega do leta 2020, pojasnil Zahović.