Zahović: Lakota po zmagah ostaja

Nogometni prvak Maribor je igralski kader že okrepil s prvim novim imenom, izraelskim zveznim igralcem Marwanom Kabho.

Objavljeno
05. junij 2015 17.22
regent ZLATKO ZAHOVIČ
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Športni direktor slovenskega nogometnega prvaka Maribora Zlatko Zahović je za klubsko spletno stran potegnil črto pod pravkar končano še eno uspešno sezono, ki so jo v Ljudskem vrtu kronali s petim zaporednim domačim ligaškim naslovom. »V Mariboru se je nemogoče naveličati uspehov. To je preprosto Maribor, kjer je prav vse mogoče,« poudarja Zahović in se že nekoliko ozira tudi v prihodnost: »Odpotičiti se moramo za novo sezono, v katero bomo vstopili z novo energijo. Lakota po uspehih ostaja, to je najpomembnejše. Vsak bo na svojem področju skušal prispevati svoj delež k nadaljevanju lepe zgodbe. Moramo se zavedati, da imamo privilegij služiti nogometnemu klubu Maribor.«

Vendar pa v minuli sezoni napredka ni pokazal le državni prvak, temveč tudi nekaj ostalih prvoligašev. »Težko komentiram druge. Konkurenca je dobrodošla, a o njej ne bi preveč razpredal. Vem le, kako bo v prihodnji sezoni izgledal Maribor. Odlično!« je prepričan Zahović, ki bo skušal v prihodnje ponoviti izjemen uspeh iz minule sezone, ko so se vijoličasti spet merili z evropsko klubsko elito v ligi prvakov. Bo za to potreben tudi kanček sreče? »Srečo lahko iščeš zgolj, če imaš temelje. Brez njih računati na pomoč od zgoraj ni realno. Mi pa temelje imamo,« je prepričan nekdanji slovenski reprezentant.

Prva igralska okrepitev pred novo sezono je 24-letni izraelski zvezni igralec Marwan Kabha, ki si je vso svojo člansko kariero doslej kruh služil pri Maccabiju iz Petah Tikve, bil pa je tudi nepogrešljivi del reprezentance do 21 let. Mariborskemu moštvu se bo pridružil 14. junija. Pa se v prihodnjih dneh obetajo še kakšne kadrovske novice? »Nekatere stvari so že urejene, nekatere še bodo. Prihodnje aktivnosti v prestopnem roku so odvisne tudi od morebitnih odhodov, pomembno pa je, da so tudi v tem primeru rešitve že pripravljene. Bo pa velik poudarek namenjen kadrovanju pri mlajših selekcijah,« je končal Zlatko Zahović.