Zahović: Nimamo razlogov za naslajanje

Odmevi iz Stožic: vratar Olimpije Aleksander Šeliga ogorčen in brez dlake na jeziku.

Objavljeno
03. marec 2014 10.22
Zlatko Zahovič, Dare Vršič in Saša Gajser na tekmi 1.slovenske nogometne lige med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani 2.marca 2014.
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – »Opravičujem se navijačem za igro.« Tako iskren je bil trener Olimpije Milorad Kosanović, vprašanje pa je, ali je njegova iskrenost koga prepričala. Po dvoboju v Stožicah niti zmagovalci niso bili najbolj veseli, saj jih je po malem zaskrbelo, da bi lahko izgubili resnega izzivalca v slovenski ligi.

Mariborski trener Ante Šimundža je bil kratek in jedrnat. »Pokazali smo dobro igro. Premočni smo bili v vsem. Tekmo smo imeli ves čas pod nadzorom, dobili smo jo tudi z glavo. Po evropskih tekmah smo v čustvenem preskoku pokazali zrelost,« je strokovno ocenil tekmo, v kateri je Maribor lahko razkril svojo strahovito moč. Igral je brez najboljšega strelca Marcosa Tavaresa, prvokategornika v odhodu Dejana Mezge, na klopi je imel še donedavnega reprezentanta Gorana Cvijanovića pa odličnega Aleša Mejača.

Olimpija je hitro ostala brez edinega resnega napadalca, Kosanović ni imel rešitev. »Nismo videli tistega, o čemer smo govorili pred tekmo. Prve pol ure je bila tekma normalna, po prekinitvah nič več. Storili smo preveč napak, Maribor je speljal štiri, pet nasprotnih napadov in trikrat zadel,« je dejal domači trener in pojasnil, da je Matijo Škarabota uporabil v zvezni vrsti zato, ker ga je tam bolj potreboval kot na levem branilskem položaju.

»Mi smo pokazali profesionalizem, ampak nimamo razlogov, da bi se naslajali ob takšni zmagi. Razlika je bila očitna, ni pa nam vseeno. Naj se čim prej rešijo težave, klub jih ima z navijači velike. Verjamem, da so domači igralci čutili več pritiska in da so se jim tudi skrajšale noge,« mariborski športni direktor Zlatko Zahović ni bil nič kaj vesel vijoličaste premoči.

Skoraj brez besed je bil domači športni direktor Sašo Udovič. »Do prve prekinitve smo še delovali dobro. Sicer pa, težko je govoriti o nogometu po takšnem nenogometu,« je bil pomenljiv zeleno-beli kadrovik. »Po 0:3 nam ni lahko, vedeli smo, da bo tekma težka, ampak tudi to je nogomet,« se je Udovič še poigraval z mislimi in besedami, medtem ko je bil domači vratar Aleksander Šeliga najbolj neposreden in očitno pod vtisom neprijetnih scen, ki so tudi izkušenemu vratarju nagnale strah v kosti.

»To nima nobene zveze z nogometom. Nisem še videl, da bi navijači svojega vratarja zasuli s petardami,« je dejal Celjan in med drugim dodal, da so bili do prvega gola konkurenčni.

Velja pa si zapomniti besede domačega trenerja izpred dvoboja: »Niz tekem z Mariborom bo dobro vplival na moje igralce. Iz tekme v tekmo bodo igrali bolje.« Olimpija in Maribor bosta v prihodnjem mesecu igrala še štiri tekme.