Zahović: Zahavi ima vse pod nadzorom

Temperamentni Zlatko Zahović ima tudi v Londonu obilo poslovnih zvez, med njimi najmočnejše prav v nogometnem poslu.

Objavljeno
08. november 2012 00.13
Gorazd Nejedly, poročevalec
Gorazd Nejedly, poročevalec
London – Brez vidnih znakov vznemirjenosti je v prestolnico združenega kraljestva potoval alfa in omega športnega dela NK Maribor, športni direktor Zlatko Zahović. Takoj je bilo očitno, da nekdanjemu asu Partizana, Porta, Olympiakosa, Valencie in Benfice tekme na takšni ravni ne sprožajo mravljincev na koži.

»Res mi jih ne sprožajo, a le, če gre za dvoboj brez tekmovalnega naboja. Tokrat je drugače. Igra moj Maribor. Napetost le dobro prikrivam, jutri se bom še kako tresel in komaj brzdal,« je takoj zavrnil, da je umirjen in odsoten. Temperamentni Mariborčan ima tudi v Londonu obilo poslovnih zvez, med njimi najmočnejše prav v nogometnem poslu. Tu ima sedež ena od najmočnejših in najvplivnejših agencij za zastopanje nogometašev na svetu, ki je pod nadzorom Izraelca Pina Zahavija.

»On ima strahovit vpliv. Z njegovimi ljudmi sodelujemo poslovno in smo v zelo korektnih odnosih. Drugačnih si niti ne predstavljam, Zahavi je preveč pomemben človek v svetovnem nogometu, da bi si lahko privoščili spore. In tudi nikoli ne veš, kdaj ga bomo potrebovali. Odpira vrata vseh klubov,« je razkril svojega londonskega poslovnega partnerja, prek katerega je bilo sinočnji dvoboj lige prvakov med Chelseajem in Šahtarjem mogoče videti tudi iz prvih vrst štadiona Stamford Bridge.

Zahovića ni bilo med gledalci, ker je bil seveda med svojimi fanti, ki so tudi pod nadzorom Zahavijevih uslužbencev. »Saj so si to zaslužili, ampak razmere za prodajo igralcev ta trenutek niso najboljše. Tako da ne pričakujte preveč,« je še priznal Zahović.

O možnostih Maribora je spregovoril z optimizmom. »Mislim, da se nam ponuja večja priložnost kot v Ljudskem vrtu. Tekmec doma ne bo tako pozoren, natančen in organiziran v obrambi, kot je bil v gosteh. Več prostora bo za naše bliskovite nasprotne napade,« je »luknjo v Tottenhamovem siru« odkril Zahović in se dotaknil tudi vzdušja na White Hart Lane. »Ta nikogar ne more prestrašiti. Njihovi navijači so lahko glasni, najglasnejši, ampak igrali smo že v večjih in glasnejših arenah.«

Zahovića angleški velikan ni prepričal že v Mariboru, kjer se je prijateljsko pozdravil s Tottenhamovim trenerjem Andrejem Villas-Boasom. »Prvič sva si segla v roke, ampak to ne pomeni, da se nisva poznala. Vsi, ki smo bili kdaj člani velike Portove družine, se tako rekoč poznamo, ne da bi se kdaj sploh srečali. Čutimo se in vsi smo zelo ponosni na to, da smo bili njegovi člani,« je dejal nekoč najboljši strelec Porta v ligi prvakov. Pogled proti jutrišnji tekmi pa je strnil takole: »Ritem igre bo zanesljivo drugačen. Ne bo manjši ali še večji, pač pa bo imel v različnih obdobjih hitrejše ali počasnejše utrinke. Mislim, da bi jeziček na tehtnici lahko nagnilo to, kdo bo bolj kakovostno prehajal v napadalne akcije.«