Zajc in Eleke za zmago Olimpije

Nogometaši Luke Koper so v 2. kolu državnega prvenstva premagali Aluminij, igralci Olimpije pa so v gosteh ugnali Kalcer Radomlje.

Objavljeno
23. julij 2016 20.47
Posodobljeno
23. julij 2016 20.47
tlo nogomet
A. V., STA
A. V., STA

Domžale/Koper - Olimpija je nadaljevala z uspešnimi prvoligaškimi nastopi proti Radomljam. V sezoni 2014/15 so se dvoboji Radomelj in Olimpije razpletli s štirimi zmagami kluba iz prestolnice, danes pa so državni prvaki dodali še peto. Z njo so se povzpeli na vrh lestvice, saj imajo po dveh kolih dveh zmagi. Radomlje so z dvema porazoma na dnu lestvice.

Prvi polčas je minil ob rahli pobudi Olimpije, ki je imela za odtenek več žogo v posesti. Strel več so sicer sprožili domači, a bolj natančni so bili gosti, ki so oba strela poslali v okvir vrat. Edini nevarnejši pa je bil tisti Mihe Zajca, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Aljaž Ivačič.

V drugem polčasu sta ekipi prav tako težko prihajali do priložnosti, pobudo in bistveno več zaključnih strelov pa je imela Olimpija, ki je v 66. minuti tudi povedla. Po podaji Denisa Klinarja z desne strani je v kazenskem prostoru najvišje skočil Zajc in z glavo svoji ekipi priigral prednost.

Enajst minut zatem je Zajc spet prišel do strela z glavo, a meril preveč po sredini, tako da Ivačič ni imel veliko dela. Zato pa je bil radomeljski čuvaj mreže brez moči v 90. minuti, ko je po samostojnem prodoru zmago Olimpije potrdil Blessing Eleke.

Radomljani bodo v 3. kolu prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Olimpija pa bo gostila Krško.

Kalcer Radomlje : Olimpija 0:2 (0:0)

Strelca: 0:1 Zajc (66.), 0:2 Eleke (90.).
Športni park, gledalcev 800, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Beton (Cerklje na Gorenjskem).
Kalcer Radomlje: Ivačič, Anđelković, Karamatič, Jazbec (od 76. Kumer), Primc (od 70. Stoiljković), Osmanaj, Rems, Kovjenić, Cerar (od 55. Jugovar), Barukčić, Nunić.
Olimpija: Šeliga, Zarifović (od 46. Delamea Mlinar), Kelhar, Bajrić, Zajc, Alves, Kirm, Klinar (od 85. Vukčević), Matić, Eleke, Novak (od 55. Velikonja).
Rumeni kartoni: Primc, Rems, Jazbec, Barukčić; Matić.

 

V Kopru odločil Štromajer

Koprčani, ki so v minuli sezoni na domačem igrišču na 18 tekmah zbrali vsega 16 točk, so tokratno domače prvenstvo začeli z zmago. Obenem pa se nadaljuje negativni niz Kidričanov proti Kopru, saj na dosedanjih petih prvoligaških dvobojih še niso zabeležili zmage.

Prva domača tekma sezone je na Bonifiko privabila le približno 400 gledalcev. Uvodne minute so potekale v izenačeni igri, gostje se v Koper namreč niso prišli branit, tako da so gledalci spremljali dopadljivo predstavo obeh ekip.

Že v sedmi minuti je gostujoči nogometaš Lovro Bizjak zatresel okvir domačih vrat, a je sodnik označil prepovedan položaj. V deveti minuti so prvič zagrozili še domači. Veteran Zlatan Muslimović je z desetih metrov močno streljal, z izvrstno obrambo pa se je izkazal mladi vratar gostov Luka Janžeković.

Že čez minuto pa je sledilo razburjenje pred vratarjem Vasjo Simčičem, ki je obranil poizkus iz polvoleja Roberta Kureža. V 26. minuti je sledila druga velika priložnost za domače. Joel Valencia je prejel predložek z desne strani, kjer je vseskozi deloval razpoloženi Ruben Belima, z vsega šestih metrov pa je sam neoviran streljal prek vrat.

Tri minute pozneje je novinec pri domačih Senijad Ibričić stekel sam proti golu Aluminija, a se je zapletel in obetavna akcija domačih je splavala po vodi. V 31. minuti je sledil nevaren poizkus Matica Vrbanca s 25 metrov iz prostega strela, njegov strel pa je končal slab meter mimo domačega gola, prav tako ni bil uspešen v 39. minuti nevarni Robert Kurež. V končnici dinamičnega prvega polčasa pa so gosti imeli veliko sreče. Po kotu Ibričića so namreč domači prek Tonija Datkovića in Marka Krivičiča in ob posredovanju obrambe Aluminija, kar dvakrat stresli okvir gostujočih vrat in ostalo je pri začetnem izidu.

Drugi polčas so bolje začeli domači. V 52. minuti je bil v osrednji vlogi spet Belima, njegov predložek pa je Muslimović iz ugodnega položaja z glavo preusmeril mimo Janžekovičevega gola.

Znova so Koprčani zagrozili v 59. minuti, ko je Muslimović, ki je bil stalna nevarnost za vrata Aluminija, iznajdljivo poizkusil z desetih metrov, strel je končal tik ob vratnici. Povratnik v domače vrste, a tudi nekdanji mladinec Aluminija, Matej Pučko si je v 63. minuti lepo priboril položaj za strel, tudi on pa je z roba kazenskega prostora sprožil mimo gostujočih vrat.

V 71. minuti so zapretili tudi gosti, po kotu z leve strani je Kurež iz dobrega položaja slabo udaril. Dve minuti pozneje je po protinapadu gostov z roba šestnajstmetrskega prostora streljal Bizjak, Simčič je bil spet zanesljiv. V 83. minuti pa je domači Jaka Štromajer po predložku z desne strani Ivorja Horvata dobro skočil v kazenskem prostoru in z glavo žogo poslal v mrežo gostov za vodstvo domačih z 1:0 in zmago.

Koprčani bodo v 3. kolu prihodnjo soboto gostovali v Velenju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Celjane.

Luka Koper : Aluminij 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Štromajer (83.).
Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Bukovec (Lendava), Kordež (Ljubljana) in Smej (Fokovci).
Luka Koper: Simčič, Horvat, Gregov, Datković, Sikošek, Krivičić, Teijo, Belima (od 86. Andrejašič), Ibričić (od 65. Štromajer), Valencia (od 55. Pučko), Muslimović.
Aluminij: Janžeković, Jakšič, Turkalj, Zeba, Vezjak, Vrbanec, Krljanović, Rogina, T. Petrović (od 61. Brodnjak), Bizjak, Kurež (od 79. D. Petrović).
Rumeni kartoni: Ibričić, Sikošek, Horvat, Datković, Simčič; Bizjak, Krljanović.