Zaključno žogo zastreljal prvi strelec

1. SNL: V zaostali tekmi 9. kola brez zmagovalca v primorskem derbiju.

Objavljeno
29. september 2016 00.36
Gregor Sikošek št.94 Luka Koper in Miha Gregorič št.6, Nova Gorica, na tekmi 1.SNL. Nova Gorica, Slovenija 28.septembra 2016. [nogomet,1.SNL,Gregorič Miha,Sikošek Gregor,FC Luka Koper,NK Nova Gorica]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Nova GoricaSandi Arčon je do druge minute sodnikovega dodatka čakal in dočakal veliko priložnost. Toda v dvoboju iz oči v oči z vratarjem Vasjo Simčičem je najboljši goriški strelec streljal mimo leve vratnice. Primorski derbi iz 9. kola 1. SNL se je tako končal brez zmagovalca z 1:1.

Goričani so po treh tekmah končali strelsko sušo, Koprčani so na težkem gostovanju osvojili točko, položaj na lestvici pa se ni spremenil. Gorica in Koper sta ohranila četrto in peto mesto, upala sta na več, da bi se lahko še bolj približala trojki pred njima.

»Izenačujoči gol nas je presekal, saj smo v drugem polčasu igrali slabše, čeprav smo v večjem delu narekovali ritem. Toda s točko sem zadovoljen, osvojili smo jo proti moštvu z veliko večjim finančnim vložkom,« se je tolažil goriški trener Miran Srebrnič, ki ni našel čarobne paličice, s katero bi zlomil odpor previdnih Koprčanov. Ti so noge in misli proti goriškim vratom usmerili po zaostanku, ko je po podaji s prostega strela Rifeta Kapića z glavo zadel Miha Gregorič.

»Za korenite spremembe ni bilo časa, kljub temu smo se odločili za spremembo sistema in potrebovali smo pol ure, da smo se ujeli,« je vršilec dolžnosti koprskega trenerja Oliver Bogatinov razkril enega od taktičnih posegov.

Ali je taktična sprememba prinesla tudi izenačenje, ni pojasnil, je pa gol zrežirala najslovitejša naveza koprskih zvezdnikov, podajalec Danijel Pranjić in strelec Senijad Ibričić. Gostje so izenačili v zanje najboljšem možnem trenutku, v zadnjih sekundah prvega polčasa.

»Neodločen izid je pravičen,« je še ocenil Bogatinov, ki je vlogo trenerja prepustil Istranu, orjaku iz Žminja, kot se je v obdobju igralske kariere oprijel vzdevek Igorja Pamića. Ta je na tribuni spremljal ne preveč privlačen primorski derbi. Še posebej slab je bil v drugem polčasu, v katerem ne eni ne drugi niso bili kaj prida natančni. Za odtenek napadalnejši, ne pa konkretnejši so bili Goričani.