Zamparini: Infantino si je na volitvah kupil glasove

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini je predsednika Fife Giannija Infantina obtožil, da je na volitvah zmagal s kupovanjem glasov.

Objavljeno
29. februar 2016 21.21
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Palermo - Predsednik italijanskega prvoligaša Palerma Maurizio Zamparini je znova dvignil veliko prahu z izjavo, da si je Gianni Infantino, novi predsednik Svetovne nogometne zveze (FIFA), kupil glasove in na ta način premagal tekmece.

Infantino je v uvodnem nagovoru obljubil, da bo Fifi povrnil načeti ugled, njegovo izvolitev so pozdravili številni nogometni funkcionarji in tudi nogometaši, a s tem ni prepričal Zamparinija. Ta je prepričan, da volilni proces ni bil transparenten.

»Če je bil izvoljen, je bil izvoljen zgolj zato, ker je kupil več glasov kot šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa,« je dejal prvi mož Palerma, ki se zaveda, da bodo njegovi komentarji dvignili veliko prahu, a pozdravlja vse morebitne sankcije: »Upam, da me bodo suspendirali zaradi teh besed. Zame bi bila to čast.«

Gianni Infantino je v petek na volilnem kongresu v Zürichu, na katerem se je pet kandidatov potegovalo za novega predsednika Fife, v drugem krogu dobil 115 glasov, njegov največji konkurent, šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa,  pa 88.