Koprčani so se v Celju zavihteli na vrh, jutri derbi v Stožicah

V sobotnem sporedu 3. kola Prve lige Telemach Slovenije je branilka naslova Mura iztržila prvi remi v sezoni, Kopru dvoboj nekdanjih prvakov.
Fotografija: Derbiji med Olimpijo in Mariborom vselej prinašajo nekaj več. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Derbiji med Olimpijo in Mariborom vselej prinašajo nekaj več. FOTO: Jože Suhadolnik

S tekmo med Aluminijem in Radomljami so v Kidričevem odprli 3. kolo Prve lige Telemach Slovenije. Prvih treh točk so se veselili gostujoči nogometaši, ki so zasluženo slavili zmago z 2:0. Po dveh neodločenih izidih proti Bravu in Olimpiji je Kalcer še neporažen, Aluminij, ki je v uvodnih dveh kolih prav tako dvakrat remiziral, pa v novi sezoni ostaja brez doseženega gola.
 
Sobota je najprej prinesla tekmi v Murski Soboti, kjer je gostoval Bravo, in Celju, kjer sta se pomerila nekdanja državna prvaka. Na Fazaneriji državni prvaki tudi v tretjem nastopu v domači sezoni niso zmagali. So pa po dveh porazih prišli vsaj do prve točke. Mura je bila sicer boljši tekmec, medtem ko je Bravo, ki je remiziral tudi na prvih dveh tekmah sezone, obakrat z 0:0, dosegel gol iz svoje domala edine prave akcije.

V večernih urah so se Koprčani z drugo zmago (ob remiju) vsaj začasno povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. V Celju so premagali mladce Agrona Šalje, ki so na trenutke spet pokazali potencial, a si hkrati privoščili tudi nekaj napak, tako da ostajajo pri eni zmagi in zdaj dveh porazih. Tehtnico sta prevesila Kaheem Parris z dvema goloma in Lamin Colley z enim.

Nedelja bo dan za največji slovenski derbi, ko se bosta v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor.
 
Prva liga Telemach, 3. kolo:
Aluminij : Radomlje 0:2 (Zabukovnik 42., Nuhanović 79.)
Mura : Bravo 1:1 (Maroša 49.; Maružin 78.)
Celje : Koper (Božić 44.; Parris 25., 66., Colley 84.)
Domžale – Tabor, nedelja 17.00
Olimpija – Maribor, nedelja 20.15

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: