Zaradi izgredov navijačev ostala brez evropske lige

Grški PAOK in avstrijski Rapid je zaradi izgredov navijačev na kvalifikacijski tekmi za evropsko ligo doletela huda kazen.

Objavljeno
28. avgust 2012 15.56
Greece Soccer Violence
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Nyon - Evropska nogometna zveza (UEFA) je ostro kaznovala grški PAOK in dunajski Rapid zaradi izgredov navijačev na prvi tekmi zadnjefa kola kvalifikacij nogometne evropske lige, ki je bila četrtek, 22. avgusta, v Solunu. PAOK je zmagal z 2:1 (0:1), pri tem pa je prišlo do izgredov navijačev obeh klubov, ki so vdrli na igrišče ter metali predmete in bakle na igralno polje.

UEFA je kluboma izrekla hudo kazen: izključitev iz tekmovanja. Prav tako kluba suspendirana v eni evropski sezoni v naslednjih petih letih, ko se bosta zagotovili nastop v evropskih pokalih. Disciplinska komisija UEFS je dodala, da bo kazen znižana, če ne bo prišlo do ponovitve dejanj v naslednjih treh letih. Ekipi bosta povratno tekmo ta četrtek na Dunaju, vseeno odigrali.

PAOK bo moral poleg tega zaradi slabe organizacije tekme na naslednjih treh evropskih dvobojih igrati domače tekme pred praznimi tribunami, plačati pa bo moral še 150.000 evrov. Rapid je dobil še 75.000 evrov kazni in eno domačo tekmo igranja pred praznim stadionom. Ekipi imata na voljo tri dni za pritožbo.