Zavrč ni več drugoligaš

Nogometni klub iz Haloz je razpustil člansko moštvo, bo pa nemoteno nadaljeval z mlajšimi selekcijami.

Objavljeno
26. oktober 2016 20.50
tre*Zavrc NOGOMET
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovensko drugoligaško nogometno tekmovanje bo imelo v nadaljevanju sezone zgolj še devet članov. Iz tekmovanja je namreč zaradi denarnih težav izstopil haloški kolektiv Zavrč, ki je v dosedanjem delu vknjižil zgolj eno zmago in štiri neodločene izide. Za spletni portal MMC RTV SLO je novico potrdil častni predsednik kolektiva Roman Vuk, brat nekdanje alfe in omege kluba Mirana Vuka, ki okreva po srčni kapi.

»Pričakovali smo, da bodo rezultati takšni, kot so. Po slovesu od prve lige je bil osip v moštvu strašanski. Poskušali smo z mladinci in fanti brez klubov, veseli smo bili, da smo sploh zbrali ekipo za nastopanje v drugi ligi,« je poudaril Roman Vuk in dodal, da bo klub nadaljeval z vsemi mlajšimi selekcijami: »Članskega moštva ne bo do prihodnje jeseni, nato ga bomo skušali spet sestaviti. Želja upravnega odbora je, da bi nas tedaj, kot že Muro in Dravo, uvrstili v superligo, rang pred tretjo ligo. Najslabši scenarij pa bi bil, da nas dajo v zadnjo ligo, a tudi tam bomo igrali.«

Haložani so doslej v dvanajstih dvobojih drugoligaškega tekmovanja zmagali enkrat samkrat in so (bili) s sedmimi točkami na predzadnjem mestu, zgolj pred Zarico. V minuli sezoni so še igrali med elito, kamor so se prvič prebili leta 2012 in bili nato dvakrat peti, nazadnje pa deveti. S tem so morali v dodatne kvalifikacije in si prek njih zagotovili obstanek v družbi najboljših, zaradi neurejenih financ pa niso pridobili prvoligaške licence, zato so bili prisiljeni sestopiti stopničko nižje.