Zdaj pa v lov za vodilno Olimpijo

V državnem prvenstvu bo danes tekma sedmega kola v Stožicah, jutri pa še v Kidričevem in Celju.

Objavljeno
27. avgust 2016 01.16
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Sinočnji uvodni tekmi 1. SNL sta premešali lestvico in 7. kolu dali pravi tekmovalni pridih. Sobota bo v znamenju Olimpije in dvoboja s Koprom, jutri bosta še štajerski bitki. V Kidričevem bo gostoval Rudar, v Celju pa evropski osmoljenec Maribor.

Ljubljana: Olimpija – Luka Koper (sobota, sodnik Matej Jug, 20.15):
Ljubljančani in trener Rodolfo Vanoli so naposled dočakali teden miru. Toda, so ga sploh še bili sposobni spremeniti v ustvarjalnega, potem ko so domala osem mesecev trenirali in igrali pod stresom? Najhujši stres – nedeljski v Domžalah – so spremenili v šampionsko predstavo, ki drevi tako rekoč mora dobiti lepo nadaljevanje. Navijači namreč zahtevajo gole in spektakel, predsednik Milan Mandarić še kaj več. Še najraje bi videl polom Kopra glede na to, da ga koprski župan Boris Popović želi peljati »žejnega čez vodo«. In ni še videti, da bi mlajši popustil pred starejšim. Za vrnitev v SNL se v Kopru pripravlja tudi bivši Olimpijin športni direktor Ranko Stojić, če je sploh dovolj prostora za vse menedžerje na Obali. Po doslej videnem je za Koper že minimalen poraz ob solidni igri napredek. Na gostovanjih še ni zabil gola, kaj šele osvojil točke. Najbolj vznemirljivo potezo bo povlekel Vanoli. Navijači z nestrpnostjo čakajo na razplet nenadne trebušne viroze kapetana Darijana Matića, zaradi katere je srčni veteran izpustil tekmo v Domžalah. Ni kaj, mlajši so hitrejši in močnejši.

Kidričevo: Aluminij – Rudar (nedelja, Mitja Žganec, 17): Velenjčanom teče voda v grlo. Še dobro, da so ujeli Olimpijo na napačni nogi, sicer bi bili že na ravni Radomelj. Drugi novinec Aluminij je že zamenjal vlogo od avstajderja do favorita. Pred tekmo je v vlogi favorita, a se ve, kaj se je zgodilo Rudarju po uspehu v Stožicah. Aluminij pa je bil minulo nedeljo uspešen v Ljudskem vrtu.

Celje: Celje – Maribor (Bojan Mertik, 20.15): Drugega kot dinamične bitke za vse ali nič skoraj ni mogoče pričakovati. Oboji nujno potrebujejo točke – Celjani, da bi se izognili boju za obstanek, Mariborčani, da bi držali korak za Ljubljančani. Celjani so v SNL vrnili nekdanjega ljubljenca mariborskih navijačev Daliborja Volaša, ki naj bi zabijal gole. Strelca, ob dodatku veterana Dejana Mezge, so vrnili tudi Mariborčani – Luko Zahovića. Športni direktor in oče Zlatko je tvegal veliko, sina bi rad vrnil v tekmovalni ritem, a hkrati mora tudi moštvo preklopiti z Evrope na SNL. V njej taktiziranje lahko prinese samo še večje nezadovoljstvo navijačev. Tudi največji lokalpatrioti in zaslepljenci v »vaških« Radomljah, Aluminiju in drugih ne bodo videli več sparing tekmecev za Evropo.

LESTVICA

1. Gorica 7 5 0 2 11:6 15 točk

2. Olimpija 6 4 1 1 10:5 13

3. Domžale 7 3 2 2 11:9 11

4. Luka Koper 6 3 0 3 6:6 9

5. Krško 7 2 3 2 7:10 9

6. Maribor 6 2 2 2 7:7 8

7. Aluminij 6 2 1 3 9:9 7

8. Celje 6 2 1 3 6:6 7

9. Rudar 6 2 1 3 6:7 7

10. Radomlje 7 0 3 4 5:13 3