Že v osmini finala lige prvakov velika derbija

V Nyonu so izžrebali pare osmine finala lige prvakov, kjer se bodo merili AC Milan - Barca in Real Madrid - ManUnited.

Objavljeno
20. december 2012 07.38
Posodobljeno
20. december 2012 09.30
D. O., M. Ž., Delo.si
D. O., M. Ž., Delo.si
Nyon - V Nyonu so izžrebali pare osmine finala nogometne lige prvakov. Nekdanji nogometaš Steve McManaman, ki je na žrebu vlekel kroglice, je svojemu Realu izžrebal Manchester United, omenjeni obračun bo tudi največji derbi osmine finala. Dosti za njim ne bo zaostajala niti dvoboja med Barcelono in Milanom ter Arsenalom in Bayernom iz Münchna.

Preostali pari so Galatasaray - Schalke, Celtic - Juventus, Šahtar Donjeck - Borussia Dortmund, Valencia - PSG in Porto - Malaga.

Žreb je sicer bil delno delegiran. Srečati se niso mogle ekipe, ki so v predtekmovanju zasedle prvo mesto, ravno tako pa ne ekipe iz iste države.

Prve tekme bodo na sporedu 12., 13., 19. in 20. februarja, povratne pa 5., 6., 12. in 13. marca. Na prvih tekmah bodo gostile ekipe, ki so v predtekmovanju zasedle drugo mesto.

Odziv iz tabora Celtica

»Mislim, da je na dveh tekmah možno prav vse. Pri Juventusu igra kopica nogometašev svetovnega kova, za njimi je odličnih 18 mesecev, toda tudi mi smo v dobri formi. Žreb bi nam bil sicer lahko bolj naklonjen, toda lahko bi bilo tudi slabše,« je dejal trener škotskih prvakov Neil Lennon.

Odziv iz tabora Galatasarayja

»Vsaka ekipa, ki se prebije do izločilnih bojev v ligi prvakov je kakovostna. Morda nam celo koristi dejstvo, da prvo tekmo igramo na gostovanju v Nemčiji, saj je tam velika turška manjšina. To je predvsem razmišljanje našega trenerja Fatiha Terima,« je dejal podpredsednik Galatasarayja Ali Dürüst.

Odziv iz tabora AC Milana

»Lansko leto smo se z Barcelono pomerili kar dvakrat, letos k sreči le enkrat. Sedaj smo bolj vajeni igrati v Kataloniji. Smo v tesnem stiku s trenerjem Titom Vilanovo, ki mu želimo veliko sreče pi boju z boleznijo. Upamo, da bo že na klopi, ko se bomo pomerili. Naša forma se vzpenja, tako bo verjetno vse do februarja,« je dejal športni direktor rossonerov Umberto Gandini.

Odziv iz tabora Juventusa

»Lahko bi bilo hujše, čeprav je Celtic brez dvoma zelo dobra ekipa. V skupinskem delu so premagali Barcelono in se povsem zasluženo prebili v osmino finala. Tam sem že igral in vem, da imajo veliko podporo svojih navijačev, zato bomo morali že od prve minute dalje igrati maksimalno zbrano. Manjša prednost je, ker povratno tekmo igramo doma,« je dejal direktor »stare dame« Pavel Nedved.

Madridski Atletico v 1/16 finala proti Rubinu

V Nyonu so danes opravili tudi žreb šestnajstine finala evropske lige. Aktualni prvak, španski Atletico, se bo pomeril z Rubinom iz Kazana, v primeru napredovanja pa ga čaka zmagovalec obračuna med Levantejem in Olympiakosom.

Aktualni prvak lige prvakov, londonski Chelsea, ki je izpadel v skupinskem delu najelitnejšega tekmovanja, se bo srečal s praško Sparto, v primeru zmage pa se bo pomeril z boljšim od para Ajax - Steaua Bukarešta.

Pari osmine finala lige prvakov:

Galatasaray - Schalke

Celtic - Juventus

Arsenal - Bayern München

Šahtar Donjeck - Borussia Dortmund

Milan - Barcelona

Real Madrid - Manchester United

Valencia - PSG

Porto - Malaga

 

Pari šestnajstine finala evropske lige

Bate Borisov - Fenerbahče

Inter - Cluj

Levante - Olympiakos

Zenit St. Peterburg - Liverpool

Dinamo Kijev - Bordeaux

Bayer Leverkusen - Benfica

Newcastle - Metalist Harkov

Stuttgart - Genk

Atletico Madrid - Rubin Kazan

Ajax - Steaua Bukarešta

Basel - Dnipropetrovsk

Anži Mahačkala - Hannover

Sparta Praga - Chelsea

Borussia Mönchengladbach - Lazio

Tottenham - Lyon

Napoli - Plzen