Žensko SP: Američanke prek Nemk v finale

Nogometašice ZDA so v polfinalu svetovnega prvenstva z 2:0 premagale Nemke in kot prve napredovale v finale.

Objavljeno
01. julij 2015 10.32
FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH49-USA-GER
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montreal - Nogometašice Združenih držav Amerike so si ponoči kot prve priigrale mesto v finalu svetovnega prvenstva, potem ko so z 2:0 premagale Nemke.

Gledalci v prvem polčasu niso videli golov, v drugem pa se je igra razživela. Prvo pravo priložnost so imele Nemke, ki so si v 63. minuti priborile enajstmetrovko. Odgovornost za strel je prevzela Celia Sasic, ki pa je žogo poslala mimo leve vratnice.

Le šest minut kasneje so bile Nemke kaznovane za zapravljeno priložnost. Tokrat so imele enajstmetrovko tudi Američanke, pri katerih si je žogo na belo točko postavila Carli Lloyd, ta pa je bila uspešna in je žogo poslala mimo Nadine Angerer.

Pri Američankah je v 75. minuti na igrišče vstopila Kelley O'Hara in devet minut kasneje odločila tekmo. Akcijo za drugi gol je začela Lloydova, ki je z leve strani podala pred gol, tam pa je O'Hara prehitela svojo čuvajko in zadela za končnih 2:0.

Američanke so se tako četrtič uvrstile v finale svetovnega prvenstva, kjer se bodo borile za svoj tretji naslov (1991, 1999).

V drugem polfinalu, ki bo v četrtek ob enih zjutraj po slovenskem času, se bosta pomerili Anglija in branilka naslova Japonska.

Svetovno prvenstvo, polfinale

ZDA - Nemčija 2:0 (0:0)

(Llyod 69./11-m, O'Hara 84.)