Žensko SP: branilke naslova Japonke zadnje v četrtfinale

Reprezentanca Japonske je v osmini finala SP z 2:1 premagala Nizozemsko in napredovala v četrtfinale, kjer jo čaka Avstralija.

Objavljeno
24. junij 2015 09.32
FBL-WC-2015-WOMEN-MATCH42-JPN-NED
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Vancouver - Nogometašice Japonske so na zadnji tekmi osmine finala svetovnega prvenstva v Vancouvru premagale Nizozemsko z 2:1.

Japonke, ki branijo naslov prvakinj, so se v četrtfinalu pridružile Kitajski, ZDA, Nemčiji, Franciji, Angliji, Kanadi in Avstraliji, ki bo njena naslednja nasprotnica.

Japonske nogometašice so dvoboj osmine finala začele dobro in povedle po desetih minutah. Kapetanka Aja Mijama je začela akcijo na levi strani in podala v kazenski prostor, kjer je Juki Ogimi z glavo stresla prečko, v nadaljevanju akcije pa Nizozemske niso uspele izbiti žoge iz svojega kazenskega prostora, kar je izkoristila Saori Ajioši in zadela za 1:0.

Japonska je svoje vodstvo podvojila v 78. minuti po lepi ekipni akciji, ki jo je z roba kazenskega prostora zaključila Mizuho Sakaguči.

Nizozemska je poraz omilila v 92. minuti. Rezervistka Kirsten van den Ven je s približno enajstih metrov sprožila z glavo, vratarka Ajumi Kaihori pa si je privoščila veliko napako in žoga je končala v mreži. A na njeno srečo je Japonska zadržala vodstvo in se uvrstila v četrtfinale, kjer se bo pomerila Avstralijo.

Drugi četrtfinalni pari so: Nemčija - Francija, Kitajska - ZDA in Kanada - Anglija.

Osmina finala SP

Japonska - Nizozemska 2:1 (1:0)

(Arijoši 10., Sakaguči 78.; Van den Ven 92.)