Real uspešno nadaljuje lov za Oblakovim Atleticom

Real Madrid je ugnal Elbar in tako ohranil korak z Atleticom, ki ga jutri čaka težka tekma v Sevilli. Barcelona v ponedeljek.
Fotografija: Jan Oblak bo želel zakleniti vrata Andaluzijcem. Foto Pierre-Philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak bo želel zakleniti vrata Andaluzijcem. Foto Pierre-Philippe Marcou/AFP

Real Madrid je ohranil stik z mestnim tekmecem Atleticom in pokazal, da je tudi brez poškodovanega kapetana Sergia Ramosa v dobri formi pred torkovo tekmo z Liverpoolom v ligi prvakov. Tokrat je doma z goloma Marca Asensia in Karima Benzemaja premagal moštvo Elbarja.

Madridski rdeče-beli pa bodo imeli enega najtežjih gostovanj v sezoni, saj bodo v nedeljo igrali na štadionu četrtouvrščene Seville. Do konca je na voljo še 30 točk, torej je preuranjeno za kakršno koli prejudiciranje razpleta troboja Atletico-Real-Barcelona. Toda prav Atletico je pred zanj ključnim tednom. Dvakrat bo obiskal andaluzijsko metropolo, saj ga teden dni pozneje na sosednjem štadionu čaka še Betis.

Na prvi današnji tekmi je Villarreal s tremi goli Gerarda Morena zmagal v Granadi.

Zinedine Zidane se bo proti Liverpoolu moraj znajti brez Sergia Ramosa. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Zinedine Zidane se bo proti Liverpoolu moraj znajti brez Sergia Ramosa. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

 

Dvoboj vratarjev


Jutri se bosta merila najboljša vratarja v Španiji. Jan Oblak je v 28 tekmah prejel 18 golov (0,64 gola na tekmo), Yassine Bounou (Sevilla) 16 golov v 24 tekmah (0,67). Ko je Škofjeločan leta 2014 prišel v Madrid, je bil v klubskem kampu na čakanju prav Maročan, ki ga je Atletico nato leta 2016 prodal v Girono.

V obeh ekipah mrgoli velemojstrov. Domači bodo stavili na navezo (4-3-3) Ocampos-En Nesyri-Suso, gostje (3-5-2) na južnoameriški par Suarez-Correa, saj João Felix morda ne bo mogel igrati zaradi bolečin v gležnju.

Španska liga, 29. krog (petkova in sobotne tekme)
Levante : Huesca 0:2 (Mir 15., 54.)
Granada : Villarreal 0:3 (Moreno 9./11m, 18., 60./11m)
Real Madrid : Eibar 2:0 (Asensio 41., Benzema 73.)
Osasuna : Getafe 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: