Zidane: Sezona še ni končana

Špansko prvoligaško nogometno tekmovanje: Atletico Jana Oblaka v gosteh pri Realu Madridu.

Objavljeno
27. februar 2016 01.19
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Ljubljana – V nerodni situaciji so se znašli nogometaši Reala. Ali zmagajo ali izgubijo, v vsakem primeru bodo veseli največji rivali iz Barcelone. Kajti Real bi z zmago nad Atleticom poskrbel, da tudi mestni tekmec dokončno izpade iz bitke za naslov španskega prvaka, kar bi ustrezalo Barceloni, a če kraljevi klub izgubi, bo tarča posmeha.

Drugače razmišlja Zinedine Zidane, trener Reala. »Morda bo slišati čudno, toda še vedno verjamem, da smo lahko španski prvaki. Enako bom razmišljal tudi po tekmi, ne glede na to, kaj se bo dogodilo,« ostaja optimističen nekdanji francoski nogometaš, ki se letos prvič preizkuša kot trener v članski kategoriji. Nasproti mu bo stal stari znanec iz igralskih dni, Diego Simeone. Ko je bil Zidane pri Juventusu, je Simeone igral za Inter in Lazio, ko se je Francoz preselil k Realu, je Argentinec nosil dres Atletica. Oba sta bila torej v Španiji v istih klubih, kjer sta zdaj trenerja. Bistveno več trenerskih izkušenj ima Simeone, ki je že bil španski prvak.

Pri Realu ne bo branilca Marcela, ki bo manjkal tri tedne, vrača se Benzema. Podobno je pri Atleticu, kjer ima največ težav Yannick Carrasco. Ozračje je pred derbijem dodatno podžgal nekdanji nogometaš Reala Jose Maria Guti, ki trdi, da noben sedanji nogometaš Atletica ne bi imel mesta v začetni postavi Reala. »Takšne izjave nas ne zanimajo. Hočemo zmagati,« pa odgovarja Simeone. Pod drobnogledom bo znova tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki se je proti Realu izkazal lani v ligi prvakov.