Zidane: Za nas je to lahko točka preloma

Gerard Pique: Želeli smo si zmagati, a tudi porazi so sestavni del športa. Paziti bomo morali le, da ne pademo v črni niz.

Objavljeno
03. april 2016 14.21
J. P.
J. P.

Barcelona - Konec je izjemnega niza neporaženosti nogometašev Barcelone, ki se je vlekel kar 39 tekem. Katalonski velikan je padel prav v dvoboju izjemnega prestiža, »el clasicu« z Realom Madridom (1:2), in za nameček še na domačem štadionu Camp Nou. Gostitelji so imeli žogo več kot dvotretjinsko v svoji posesti, po zaslugi Gerarda Piqueja vodili z 1:0 in imeli po izkjučitvi Sergia Ramosa igralca več na terenu, a so se »galaktiki«, ki jim je sodnik za nameček razveljavil zadetek Garetha Bala in ki so prek Cristiana Ronalda zatresli tudi okvir vrat, še pravočasno zrežirali zasuk. Izenačil je Karim Benzema, mož odločitve je bil vnovič portugalski superzvezdnik, ki je zdaj s 16 zadetki tretji na lestvici strelcev na večnih derbijih. Pred njim sta še Argentinca Lionel Messi (21) in Alfredo di Stefano (18), za seboj je pustil Raula (15).

»Za nas je to lahko točka preloma pred ključnim delom sezone, pred četrtfinalom lige prvakov. Tekma, ki prihaja, je za nas pomembnejša. V la ligi za Barcelono zaostajamo sedem točk, toda o tem bomo razmišljali v soboto. Še vedno smo tretji na razpredelnici, najprej moramo mimo Atletica,« je poudaril trener Reala Zinedine Zidane, ki se je tako dokopal do prve trenerske zmage v »el clasicu«. Strinjal se je tudi, da je bil eden ključnih mož na igrišču vnovič brazilski obrambno usmerjeni zvezni igralec Casemiro, ki očitno klubu prinaša srečo: šest štartov v začetni enajsterici, šest zmag, razlika v golih kar 20:4.

Podobno razmišlja tudi Sergio Ramos, ki bi - kot so prepričani mnogi - moral biti izključen že precej pred 83. minuto, ko je v drugo porumenel: »Moštvo bi lahko pustil na cedilu. Toda če bi vnaprej vedel, da bomo zmagali z igralcem manj, bi se dal izključiti tudi že v peti minuti. Brzdati moramo čustva in ostati z nogami na trdnih tleh. Osvojili nismo še ničesar, v Evropi smo na dobri poti, toda treba je iti počasi, korak za korakom, in se že za prihodnjo tekmo pripraviti kot za finale.«

Na drugi strani je strelec edinega gola za katalonskega giganta Gerard Pique zmajeval z glavo: »Nismo se znali odzvati na Ramosov rdeč karton. Nismo vedeli, ali naj se branimo ali napadamo. Priložnosti nismo izkoristili, tekmec se je torej veselil zaslužne zmage. Tudi mi smo si jo želeli, a tudi porazi so sestavni del športa. Paziti bomo morali le, da ne pademo v črni niz. Zdaj nas čaka ključna tekma v ligi prvakov z Atleticom, ki je odlično moštvo, mi pa moramo po hitrem postopku odpraviti napake.«