Zimzeleni Giggs še ne razmišlja o upokojitvi

Ryan Giggs je z Manchester Unitedom podpisal novo enoletno pogodbo, konec tedna pa bi lahko odigral 1000. tekmo za rdeče vrage.

Objavljeno
01. marec 2013 12.23
SOCCER-ENGLAND/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Manchester - Čeprav je Ryan Giggs 29. novembra preteklo leto že dopolnil 39. let, so se pri angleškem velikanu Manchester Unitedu odločili, da mu ponudijo novo enoletno pogodbo. Zimzeleni Valižan je ponudbo rade volje sprejel in tako končal govorice o zaključku kariere po koncu sezone, ki jo bo verjetno kronal z novim naslovom angleškega prvaka.

Konec tedna bo kot vse kaže Giggs podrl še enega od mejnikov v svoji bogati karieri, saj bi lahko proti Norwichu odigral jubilejno 1000. tekmo v dresu rdečih vragov.

»Kaj lahko rečem o Ryanu, česar še ni bilo izrečenega? Gre za izjemnega igralca in tudi velikega človeka. Ryan vsem nam služi kot zgled s svojimi dejanji. Zdi se, kot da vsak teden podre enega od mejnikov. Če samo pomislimo, da je za njim kar 23 let igranja za United, je to zagotovo spoštljiv podatek v teh sodobnih časih. Tudi njegova telesna pripravljenost je v tej sezoni na visoko ravni, sam si kot trener ne bi mogel želeti boljšega igralca,« je z izbranimi besedami o Giggsu spregovoril Sir Alex Ferguson.

»Vesel sem, da bom tudi v prihodnji sezoni igral za Manchester United. V nogometu zelo uživam, v meni je dovolj moči, da tudi v prihodnje pomagam svojim soigralcem,« pa je dejal Valižan.

Giggs je z rdečimi vragi osvojil kar 12 naslovov angleških prvakov, štiri pokale FA, tri ligaške pokale in dvakrat slavil v evropski ligi prvakov. Ob tem je zbral še 64 nastopov za Wales in bil član britanske reprezentance na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Londonu.