Zimzeleni Kralj Kazu pri 46 letih zadel kot Neymar

Nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama Kazujoši Miura učinkovit tudi kot superveteran.

Objavljeno
04. julij 2013 12.55
Miura
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tokio – Nekdanji japonski reprezentant Kazujoši Miura, bolj znan kot Kralj Kazu, dokazuje, da za igranje nogometa ne obstajajo starostne omejitve. Pri 46 letih je še vedno zelo dejaven v japonskem drugoligaškem tekmovanju, še več – v 22. kolu je prispeval celo gol za zmago Jokohame s 3:1 nad Točigijem.

Zimzeleni Kralj Kazu, sicer nekdanji napadalec Genoe in zagrebškega Dinama, je tako pri 46 letih, 4 mesecih in sedmih dneh (p)ostal najstarejši igralec v zgodovini japonskega nogometa, ki je zabil gol, in za eno leto presegel starostni mejnik, ki ga je sam postavil. V hrbet mu gleda tudi sloviti Brazilec Zico, ki je tekmečevo mrežo zatresel pri 41 letih.

»Prejel sem krasno podajo, nato pa vse naredil tako, kot to dela Neymar. Velikokrat sem prek malega zaslona spremljal, kako igra. Moj strel z levico je bil prav takšen, kot je Neymarjev,« je z nasmeškom poudaril azijski superveteran, ki se zgleduje po 25 let mlajšem brazilskem zvezdniku. Miura, ki kljub seniorskem statusu še vedno trese mreže, je sicer dosegel tudi najhitrejši gol v japonski drugi ligi. Po komaj 16 sekundah igre je žogo prestregel z volejem in jo poslal v tekmečevo mrežo. Vpogled v statistiko njegove dve desetletji in pol dolge športne poti prav tako jemlje dih, v članski konkurenci je na 678 uradnih tekmah prispeval kar 208 golov.

Da leta v športu dejansko ne igrajo nikakršne vloge, Miura dokazuje tudi s tem, da je danes celo član japonske izbrane vrste v dvoranskem nogometu.