Zimzeleni Phillips popeljal Crystal Palace med angleško elito

Crystal Palace je v dodatnih kvalifikacijah za premier league po podaljšku z 1:0 ugnal Watford. Odločilni gol zabil Kevin Phillips.

Objavljeno
27. maj 2013 21.47
Britain Soccer League Championship Playoff
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

London - Nogometaši moštva Crystal Palace so si izborili uvrstitev v angleško prvoligaško druščino v naslednji sezoni, potem ko so v finalu razigravanja za dopolnitev elitnega angleškega prvenstva premier league na stadionu Wembley po podaljških z 1:0 premagali Watford. Odločilni gol na tekmi je v 105. minuti z bele točke dosegel veteran Kevin Phillips.

Pred tem je centralni branilec Watforda Marco Cassetti v svojem šestnajstmetrskem prostoru nepravilno zrušil napadalca Crystal Palacea Wilfrieda Zahaja, 39-letni Phillips pa je bil uspešen z bele točke.

Finale razigravanja za prvo ligo na Otoku naj bi bil najdražja nogometna tekma na svetu, saj vrednost oziroma prihodki zmagovitega moštva narastejo za 120 milijonov funtov; Londončani bodo v premier league zaigrali prvič po sezoni 2004/05.

Že pred tem so si nastopanje v premier league v naslednji sezoni zagotovili Cardiff City (z Etienom Velikonjo) in Hull City (z Robertom Korenom), medtem ko se od prvoligaške druščine poslavljajo Queens Park Rangers, Reading in Wigan Athletic.