Zlatko Zahović še vedno molči in išče okrepitve

Prvi trening vijoličnih na umetni travi – Iščejo menjavo za Erika Janžo – V Turčijo 30. t. m.

Objavljeno
12. januar 2017 22.05
Trening NK Maribor, 13.1.2017, Maribor [nk maribor, nogomet]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Maribor – Kako bi najbolje opisali prvo letošnje znojenje mariborskih nogometašev na umetni travi v Ljudskem vrtu pri temperaturah pod lediščem? Da so začeli in bodo končali v šampionskem ritmu! Vijolični so sicer tri dni pozneje kot zeleno-beli začeli priprave in pot do vrnitve naslova pod Kalvarijo.

Tradicionalna večerja v središču mesta v gostilni Stari svet dan preden se je začelo zares, je za nogometaše in strokovni štab na čelu s trenerjem Darkom Milaničem pomenila uvod v »novi svet« poln znoja in številnih kombinacij. Na igrišču, v pisarnah ali drugih prizoriščih, kjer bo imel glavno vlogo športni direktor Zlatko Zahović. Nesporni šef športnega dela moštva tudi v novem letu ostaja neomajen po razvpitem komunikacijskem »trku« z nekdanjim nogometašem Agimom Ibraimijem in za slovenske novinarje vztraja pri medijskem molku. Zato o morebitnih odhodih in prihodih, prodajah in nakupih od užaljenega menedžerja ni mogoče izvedeti ničesar.

»Saj veste, kako je v zimskem prestopnem roku. Do zadnjega dne so lahko mogoče spremembe, nanje sem in smo pripravljeni,« je o kadrovski kombinatoriki povedal Milanič, ki se zaveda, da ima po odhodu Erika Janže še en šibkejši položaj več v moštvu, toda s tem si pretirano ne beli las.

»Rešitve bomo iskali znotraj moštva. Imamo kakovostno zasedbo, res pa je, da bo samo Mitja Viler na levem branilskem bočnem položaju premalo. A priprave so priložnost za druge igralce. Izhajam iz lastnih izkušenj. Ko sem bil mlad in sem si šele utiral pot do uveljavitve, sem komaj čakal na priprave, da sem lahko pokazal, kaj znam in kaj zmorem,« je dejal 49-letni Izolan. »V glavi« ima pripravljene vse podrobnosti, da bi lahko spomladi še dvignil raven vijolične igre in da bi bil že za prvo tekmo – derbi z Olimpijo – Maribor optimalen. V napovedih pa Milanič vendarle ni bil tako drzen, kot je bil podpredsednik Olimpije Ranko Stojić, ki je dejal, da bo Olimpija prvakinja že pred zadnjim kolom.

»Naše vodilo bo, da gremo iz tekme v tekmo,« je med drugim poudaril odlično razpoloženi trener, ki ima več težav s svojim zdravstvenim stanjem kot z moštvom. »Stiska me v hrbtu, še dobro, da lahko hodim. Že štiri mesecem imam poseben tretma.«

Pod Kalvarijo je včeraj treniralo 23 igralcev in štirje vratarji. Zaradi reprezentančnih aktivnosti selekcije do 18 let sta manjkala Žan Celar in Adis Hodžić. Mariborčani bodo v nedeljo za teden dni odšli v Moravske Toplice, se nato vrnili v Ljudski vrt, v Turčijo v Belek pa bodo odšli 30. t. m.

Spored pripravljalnih tekem: Nafta (18. t. m.), ZTE Zalaegerszeg (21. t. m.), HNK Gorica (28. t. m.), Arsenal Tula (1. 2.), Bate Borisov (4. 2.), Zenit (6. 2.), Ludogorec (8. 2.), Budućnost (11. 2.), Rudar (18. 2.).