Zlomljen palec Casillasa voda na mlin rdečim vragom?

Kapetan Real Madrida Iker Casillas si je na dvoboju z Valencio zlomil palec na levi roki in naj bi izpustil tekmo proti Unitedu.

Objavljeno
24. januar 2013 10.54
Posodobljeno
24. januar 2013 11.24
SOCCER-SPAIN/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - Španski prvaki iz Madrida so plačali visoko ceno za uvrstitev v polfinale španskega pokala. Na povratni tekmi proti Valencii so iztržili neodločen izid (1:1), ki jim je prinesel napredovanje (skupni izid 3:1 v korist Reala), toda že po vsega 17 minutah igre brez kapetana Ikerja Casillasa.

Izkušeni 31-letni španski vratar je namreč ob enem od posredovanj trčil s soigralcem Alvaro Arbeloo in si pri tem zlomil roko oziroma palec na levi roko. Njegovo mesto med vratnicama je prevzel rezervni vratar Antonio Adan, prve informacije iz klubske zdravniške službe pa nikakor niso spodbudne.

Kapetan madridskega Reala naj bi moral počivati dolge tri mesece, kar pomeni, da bo izpustil tudi dvoboj osmine finala lige prvakov proti Mancester Unitedu. »Ko sem skušal stisniti pest, me je močno zabolelo. K sreči gre le za palec na levi roki. Dobra novica je, da je zapestje ostalo nepoškodvano,« je pojasnil Casillias.

Čez dva tedna se bodo že začeli uvodni dvoboji osmine finala LP, na katerih čaka »kraljevski« klub obračun z rdečimi vragimi. Po velikanskem zaostanku za Barcelono v španskem prvenstvu, je četa Joseja Mourinha vse moči usmerila prav v elitno tekmovanje stare celine.

V kolikor Casillas ne bo nared za obračune lige prvakov, bo priložnost verjetno dobil prav Adan, ki mu je Mourinho na preteklih tekmah španske La Lige že namenil nekaj igralnih minut in si zaradi svoje poteze prislužil bes in gnjev navijačev Reala.

»Adan ve, da uživa naše zaupanje. Pred kratkim je že dobil priložnost in napravil napako, saj je bil izključen, a to se dogaja. Je mlad igralec, ki se še razvija in ima pri tem vso našo podporo,« je o nekdanjem vratarju mlade španske reprezentance spregovoril Mourinho.

Več informacij o zdravstvenem stanju Casillasa bo znano po 13. uri, ko bo imelo vodstvo Reala uradno tiskovno konferenco.