Zmajem (vsaj) do konca jeseni na pomoč izkušeni Hrvat

Hrvaški bočni branilec Hrvoje Čale je podpisal kratkoročno pogodbo s prvouvrščeno ekipo 1. SNL Olimpijo.

Objavljeno
04. november 2015 16.20
Posodobljeno
04. november 2015 16.32
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Nogometna prestopna tržnica je že davno zaprta, ljubljanska Olimpija pa je vendarle našla način, da pred zaključkom jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije okrepi svoje moštvo. Zmajevo gnezdo je pred zadnjimi šestimi koli v tem koledarskem letu dopolnil hrvaški bočni branilec Hrvoje Čale.

Tridesetletni otrok zagrebškega Dinama se je v Ljubljano preselil zaradi poškodbe Aljaža Krefla, ki letos ne bo več nastopal. Nekdanji hrvaški reprezentant - zbral je devet nastopov pod vodstvom Slavena Bilića - bo svojemu novemu trenerju na voljo do konca jesenskega dela prvenstva. V Stožice je prišel kot prost nogometaš.

»Zelo sem srečen, da bom tu odigral nekaj tekem do konca sezone, vračam se v polno pripravljenost, klubu bom na teh preostalih tekmah jesenskega dela pomagal do dobih rezultatov. Spoznal sem ekipo, super fantje, mladi, talentirani, znajo igrati nogomet,« je ob prihodu za klubsko spletno stran povedal 30-letni Hrvat.

V svoji karieri je z Dinamom dvakrat osvojil naslov hrvaškega prvaka, nakar se je preselil v Turčijo k Trabzonsporju. Dobre predstave so mu prinesle prestop v nemški Wolfsburg, kjer pa mu je načrte prekrižala poškodba, zato je svojo kariero nazadnje skušal obuditi pri belgijskem Waasland-Beverenu.

»Srečni smo, da smo dobili kvalitetnega igralca na poziciji, kjer smo imeli od poškodbe Krefla velike težave. Gre za nogometaša z izjemnim življenjepisom, ki sem ga opazil že pri njegovih 19-ih letih, ko sem spremljaj mladince Dinama. Poznam ga kot odličnega nogometaša in tudi izjemno osebnost, takšne igralce v klubu potrebujemo. Če se bo izkazal, vsekakor obstaja možnost nadaljnjega sodelovanja,« je dodal generalni direktor Olimpije Ranko Stojić.