Zmaji močnejši za robustnega krilnega napadalca

Nogometni reprezentant Sierre Leone je z vodilnim slovenskim prvoligašem Olimpijo podpisal enoinpolletno pogodbo.

Objavljeno
29. januar 2016 11.12
J. P.
J. P.

Ljubljana - Dan pred odhodom na enotedenske priprave v hrvaško Istro se je vodilni slovenski nogometni prvoligaš Olimpija okrepil z robustnim 31-letnim krilnim napadalcem Juliusom Wobayem, ki je v sredo v prijateljskem dvoboju z Radomljami že odigral prve minute v zeleno-beli majici. Gre za reprezentanta Sierre Leone, ki je v 37 dvobojih v dresu z državnim grbom dosegel 14 zadetkov.

V Evropo je pripotoval že leta 2004, najprej zamenjal tri delodajalce na Cipru (Onisilos Sotira, Nea Salmina, Aris Limassol), nato pa ga je športna pot vodila še v Romunijo (Craiova), Azerbajdžan (Hazar, Neftči), Egipt (El Masry) in ZAE (Al-Shabb). Zadnji dve sezoni je bil član Neftčija. Wobay je nogometaš, ki lahko igra na obeh krilnih položajih v napadu, odlično pa se znajde tudi v vlogi napadalno usmerjenega zveznega igralca.

»Glede na to, da v Sloveniji že nekaj časa zelo uspešno igrata Ezekiel Isoken Henty in Blessing Chibuike Eleke, bo proces privajanja na novo okolje in soigralce bistveno hitrejši in lažji. Verjamem, da lahko v nadaljevanju sezone ohranimo minimalno prednost pred največjim tekmecem. Do uvodnega dvoboja s Koprom bom optimalno telesno pripravljen,« je ob podpisu enoinpolletne pogodbe poudaril Wobay.

»Že zgolj dejstvo, da je ob še nekaterih zanimivih ponudbah izbral ravno našo, dovolj zgovorno priča o tem, da se je nova Olimpijina zgodba hitro razširila tudi izven slovenskih meja. Je odličen nogometaš in izjemna osebnost, krasijo ga odlična tehnična podkovanost, pregled nad igro in možnost igranja na različnih položajih v napadu. Je torej vsestranski nogometaš, ki bo v sodelovanju z Elekejem in Hentyjem tvoril naš napad,« pa mu je polaskal novi trener Marko Nikolić.