Znana kazen Olimpiji: 15.000 € in tri tekme prepovedi

NK Olimpija bo morala zaradi navijaških izgredov na derbiju z Mariborom plačati 15.000 evrov kazni

Objavljeno
04. marec 2014 18.28
Nogomet Olimpija Maribor
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Disciplinski organi Nogometne Zveze Slovenije so ljubljansko Olimpijo kaznovali s 15.000 evri denarne kazni, poleg tega pa bodo morali zmaji naslednje tri domače tekme odigrati pred praznimi tribunami v Stožicah.

Denarna kazen, ki je doletela zeleno-bele, je seštevek kazni za tri ločene incidente, in sicer 4.000 evrov zaradi izražanja in spodbujanja nasilja in nestrpnosti, 1.000 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine ter 10.000 evrov zaradi izražanja in spodbujanja rasne nestrpnosti.

Ker pa je bila Olimpija že predkaznovana oziroma je bila proti ljubljanskemu prvoligašu že izrečena kazen o pogojnem zaprtju štadiona ob novih kršitvah, jih je doletela tudi prepoved vstopa gledalcev na naslednje tri domače tekme, kar pomeni, da bodo proti Krki, Mariboru in Triglavu morali igrati pred praznimi tribunami.

Na NZS so ob tem opozorili predvsem na kršitev politike ničelne tolerance v primeru izgredov in izražanja nestrpnosti, sovraštva ter žalitev dostojanstva posameznika, ki jo je navijaška skupina Green Dragons, po njihovih besedah, prekršila skoraj v vseh členih. »Nogometna zveza Slovenije ob izgredih domače navijaške skupine še enkrat ostro obsoja nasilje in diskriminatorno obnašanje, ki ga moramo s skupnimi močmi in sodelovanjem med vsemi nogometnimi in nenogometnimi deležniki, dokončno odpraviti iz športa in družbe. NZS bo tudi v prihodnje vztrajala pri ničelni toleranci, podobne izgrede pa bomo poskušali preprečiti tudi s preventivnimi ukrepi,« so v svoji uradni izjavi še zapisali na NZS.